Mooie en sterke overwinning Valken 2!!

Vandaag tegen SEW uit het prachtige Nibbixwoud alwaar men ook heerlijk kan wokken…..uuuuuuhhhhhhh andere keer.
Vanwege serieuze personele problemen in de selectie waren wij, zoals het hoort, enkele spelers kwijt aan het eerste elftal en moesten wij enkele noodgrepen uithalen om toch met een ELFtal in Nibbixwoud te verschijnen.
Met wederom Niels Kool die bereid was mee te doen en onze enige echte “jonge veteraan” Wilfried Laan die na hij de veteranen naar een overwinning had geloodst onze kant was opgereden om de tweede helft als back-up op de bank plaats te nemen!! Tijdens het omkleden kwam nota bene Jeen Kersten tot de ontdekking dar hij zowel zijn kicksen als zijn scheenbeschermers niet bij zich had en bijna begon te huilen……….tot de trainer zijn kicksen beschikbaar stelde en Niels zijn scheenbeschermers zodat Jeen weer kon lachen!!
Met Jos in de punt, Paul op links en Jeen op de rechterflank en Roan op 6 voor de verdediging was het natuurlijk afwachten of dit zou gaan werken.
Niels Koster was mee (ondanks blessure) en deed het elftal daar een groot plezier mee vanwege het oppakken van de grensrechterpositie.
Na een onrustig begin en hier en daar wat onnodige overtredingen onzerzijds kwam er toch langzaam aan wat meer voetbal in en werden we sterker.
Na 9 minuten voetbal was het Mark Borst die over rechts doorkwam en een, zoals men gewend is van hem, een (kei) harde voorzet gaf richting Jeen die er schitterend overheen stapte en zodoende Jos mooi kon afmaken. Een aanval uit het boekje!! 0-1
Na 20 minuten bleek het toch nog niet te gaan met Paul (blessure) en mocht Mark Ruiter zijn opwachting maken.
De resterende minuten in de eerste helft werd er niets meer weggegeven en was het Roan die de score kon opvoeren, maar helaas de bal hoog overschoot.
In de rust was Wilfried Laan gearriveerd en bereid om op de bank plaats te nemen voor eventuele uitvallers te vervangen.
5 minuten na de rust ging Jos maar weer eens op avontuur en Suarez zou er trots op zijn want Jos zag ergens een speler op de grond liggen en liet zich gewillig over zijn benen struikelen en de plaatselijke in het groen rennende scheids trapte er volledig in en een penalty was het gevolg.

Dit deed mij even denken aan een dag eerder: ik ging kijken bij de C1 van De Valken en zag daar tot mijn grote verrassing de heer Luinge op zijn fluit blazen!
Beter bekend als Der Weisse, de witte socrates, of heel soms Niels Laan.
De beste man floot heel aardig tot het moment van een schot van één der Valken spelers op doel die ruim een halve meter over de lijn was, maar Luinge liet doorspelen. Ook een overtreding binnen de zestien werd er buiten gelegd.
Na de wedstrijd uiteraard de microfoon onder de snufferd met de vraag of hij bereid was de videobeelden van commentaar te voorzien. Zoals elke rechtgeaarde scheids beriep hij zich op het feit dat hij 100% op zijn assistent af ging! Oke, dat was dan maar waar, maar konden we Der Weisse dan nog een voorspelling laten doen over de toen nog te spelen kraker
AJAX – Feyenoord?? Er kwam een lach van oor tot oor en de nu al historische woorden kwamen tot mij: een luizige 1-3 voor Feyenoord was zijn voorspelling!
Ik zei hem vroeger een realist te vinden, maar nu meer een fantast! (een dag later werden mijn woorden bewaarheid hihihi)

Wedstrijdvervolg:
Omdat Jeen heel veel vertrouwen had in de kicksen van de trainer pakte hij de bal en maakte koel de
0-2.
Het bleef dan wel een beetje opletten geblazen, maar er mag gezegd worden dat de verdediging vrijwel niets weggaf en prima de nul hield!!
In de 66e minuut was het Mark Ruiter die zijn tegenstander zijn hielen liet zien en een puike voorzet afleverde op het hoofd van…………………………..Wilco!!
Met een prachtige plof op zijn hoofd liet hij de bal tegendraads achter de keeper belanden en was het de mooiste van de dag!! 0-3
De wedstrijd werd naar behoren uitgevoetbald en omdat de nummer twee verloor staan wij nu (weer) tweede op de ranglijst!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Gert Feld, 25-07 (57 jaar)
Roel de Wit, 25-07 (21 jaar)
Roy Zwagemaker, 25-07 (33 jaar)
Zavano Felomina, 26-07 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken