Valken A1 zet monsterscore neer na wereldreis

Wij schrijven zondagmorgen 8 november 8.46… dit is vroeg, heel vroeg ook voor Jos. Op de heenreis hebben wij ook nog een kleine tussenstop gemaakt bij de Macdonalds in Hoorn om op idee van onze trainer Rien een ontbijtje te nuttigen. In het vervolg van onze wereldreis richting West- Graftdijk hebben we doordat we zo nu en dan de verkeerde afslag namen gretig gebruik gemaakt van de mogelijkheid om de omliggende dorpen te bezichtigen.
Toen de scheidsrechter van dienst voor het eerst op zijn welbekende fluit blies, stonden wij met het gehele team verbaast te kijken toen er bij de plaatselijke FC nog maar 7 mensen op het veld stonden. Enkele minuten later kwamen er dan toch nog 3 spelers aanlopen en waren ze bijna compleet. We kwamen zeer goed uit de startblokken. Dit resulteerde al snel in een 3 – 0 voorsprong. Dit mede door zeer sterk spel van onze rechtsbuiten Erwin Hofland. Na 10 minuten verscheen er na een grootscheepse zoekactie van het bestuur van grafdijk alsnog een 11e speler op het veld, zijn reactie was al snel ‘ben ik hier nou voor me bed uitgekomen? We staan nu al achter’ waarna de Valken spelers instemmend knikten. Daarna ging Valken vrolijk verder met het goede spel. Dat bleek ook wel toen er een ruststand van 0 – 7 de boeken in vloog.
De tweede helft was eigenlijk een heel ander verhaal als de eerste helft, we kwamen niet goed uit de kleedkamer vandaan. Dit kwam vooral doordat de spelers van Valken dachten ‘dat ze er al waren’ en de punten al wel in de tas hadden. De tweede helft ontaarde dan ook in een schoppartij van onze tegenstander waar de Scheidsrechter niet van plan was om voor te fluiten. In de 74e minuut was er dan toch een opleving van de valken spelers, een mooie pass van Roy, kwam er een mooie voorzet van Niels Fine waarna JOS eindelijk de bal tussen het allelemelinilum werkte, dat betekende dan ook een 8 -0 voorsprong. Kort hierop kreeg de spits van graftdijk de bal in een buitenspelpositie(DRIE METER) aangespeeld door een fout van Roy. De reactie van de scheidsrechter was voor de camera’s van de NOS dan ook ‘Jullie stonden toch al 8 – 0 voor, die andere moeten ook eens scoren’. Hierna volgde nog een goal van de Valkenmannen, dit was tevens de eindstand 1 – 9.
De conclusie van deze dag was dan ook, we hadden beter in ons bed kunnen blijven liggen!