DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: zat. Simone Hand (06-15211021), zon. Frank Hand (06-53890680) Agenda: Vrijwilligersavond 12 april Programma: handbal | voetbal Uitslagen: handbal | voetbal

Niels neemt de helden op sleeptouw

De laatste wedstrijd van de heenronde in de competitie. Tegenstander MOC 2 is de 8e van het seizoen en nog nooit hebben de helden zo vroeg in het seizoen de helft al gespeeld. Aanvang in Midwoud was 12:00. Inderdaad, alweer een uitwedstrijd. Na 8 wedstrijden gespeeld te hebben zijn dit er dus 6 uit geweest en 2 thuis. We mogen in het vervolg nog naar Spartanen en Andijk, de rest ontvangen we thuis.

Bij de helden ontbraken als vanouds weer bijna twee handjesvol spelers. Ivo, Jan, Rowan, Erwin, Ben, Arthur en Martin konden geen van allen binnen de lijnen verschijnen. Laatstgenoemde was uiteraard wel aanwezig om dit verslag te kunnen schrijven en om het zootje ongeregeld te coachen naar een goed resultaat.

Valken begint uitermate slap aan het duel. De MOC-enezen zitten er kort op en spelen tot op het randje. Veel slidings, op de bal en op de man. Valken lijkt daar een beetje van geschrokken en komt niet echt in het eigen spel. Spitsen Niels, Nico en John worden zelden goed bereikt. Alleen diepe ballen op John lijken zo nu en dan tot succes te kunnen leiden.

Achterin staat het ook niet helemaal goed, Marcel en Dennis staan in omgekeerde volgorde. De 1-0 komt dan ook niet als een verrassing. Communicatiefout achterin tussen Marcel/Dennis en Joost en de spits kan simpel binnentikken. Vlak hierna nog een levensgrote kans als de buitenspelval ontlopen wordt, gelukkig wordt de inzet naast getikt.

De 1-1 komt weliswaar uit de lucht, hij kon niet op een beter moment vallen. De voorzet vanaf rechts, keeper redt, rebound is voor Niels die – naar eigen zeggen – op z’n Martins op de goede plek staat en simpel kan binnentikken.

Valken lijkt nu wakker geschud. Vlak voor rust lijkt Maarten op links de bal aan zijn directe tegenstander te verliezen. Getergd vecht Maarten terug en snijdt uiteindelijk naar binnen. Recht voor de goal, afstand 20 meter, Maarten schiet maar weer eens. De bal zwabbert zomaar over de doelman heen en zo is er de voorsprong met rust.

Na rust is er van het Midwouder-Oostwouder front niets meer over. De 2 kansen die ze nog krijgen worden slap ingeschoten en simpel met de voet gepareerd door Dennis.

U begrijpt, de score wordt opgevoerd en Valken wint eenvoudig.

Direct na rust wordt de marge 2 door een knappe goal van Camillo. Een fraaie solo vanaf de middenlijn en hij kan schieten vanaf 25 meter. Ook hier ziet de keeper er niet goed uit en de lage schuiver verdwijnt vlak naast hem.

Niet veel later wordt het 1-4. Ook Nico mag zijn goaltje meepikken op aangeven van Sebastiaan vanaf rechts. Goed binnengeschoten in de verre hoek.

Camillo neem tien minuten voor tijd een corner. Kort spelen op Niels, Niels tikt terug en Camillo kan in de korte hoek inschieten. Keeper ziet de bal te laat doordat er een speler voor zijn snuffert staat.

En het wordt nog mooier. De laatste goal komt van de voet van…… MARCO!!!! Nog niet eerder in zijn carriere bij de helden wist hij het net te vinden. 3 en een half seizoen heeft hij er voor nodig gehad maar vandaag was het dan toch eindelijk zover. De voorzet vanaf rechts van Sebastiaan en Marco kan geheel vrijstaand simpel binnen tikken onder de wederom grabbelende MOC-er goalie. De geruchten gaan dat Marco op zijn hoogtepunt wilde stoppen bij de helden, maar ik kan u gerust stellen, hij maakt het seizoen af om hopelijk het ultieme hoogtepunt ook mee te maken. En daarna zien we wel weer verder.

Man-of-the-match vandaag is Niels die voor het eerst dit seizoen de volle 90 minuten aan de bak moest. Met een assist en de belangrijke 1-1 heeft hij een groot aandeel in de uiteindelijke grote zege voor de helden.

Het eindigt dus bij 1-6, een prima overwinning zodat we de koppositie met een week verlengen. De concurrentie wint ook, dus we moeten blijven winnen. Te beginnen komende zondag met de thuiswedstrijd tegen…. MOC 2. Met een iets scherper begin moeten dit gewoon weer heel simpel 3 punten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 02-03-2024
Ochtend
Ati/Mike de Meijer
Middag
Finn Stapel/Jelle Uhlenbeck

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Finn Stapel, 24-02 (13 jaar)
Amber Hooijboer, 25-02 (21 jaar)
Jeroen Goedhart, 26-02 (33 jaar)
Cees Ruijter, 28-02 (66 jaar)
Ilse Wagemans, 28-02 (17 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com