Druk als koploper wordt helden teveel?

De ene week is de andere niet. Was er vorige week na een half uur slechts 1 wissel beschikbaar. Gisteren, in een winderig C-stadion hadden de helden weer de beschikking over 5 reservespelers. Slechts Ivo, Martin en Arthur konden niet binnen de lijnen verschijnen. De druk is groot voor de koploper vandaag, de supportersschare langs de zijlijn is dit seizoen nog niet zo groot geweest. Iedereen gaat uit van een gemakkelijke overwinning.

Voor rust geen vuiltje aan de lucht. Valken is heer en meester maar de scherpte voorin ontbreekt. Zeer weinig uitgespeelde kansen, veel afzwaaiers en slechts 1 goal. Freek kan na een voorzet vanaf rechts vrij inschieten. Er komt nog een redding maar de rebound is opnieuw voor Freek die de terechte voorsprong op het scorebord zet.

MOC stelt hier welgeteld niets tegenover.

Na rust, met Maarten en Niels als geblesseerde uitvallers wordt het allemaal wat dramatisch. De vele wissels zorgen voor wrevel bij de spelers. Nick besluit het einde niet af te wachten en verlaat het C-stadion voortijdig. Hier moeten in het vervolg toch echt eens goede afspraken over gemaakt worden!

Na tien minuten komt MOC via de linkerspits zomaar uit het niets op 1-1 als Sebastiaan de bal achterin niet weg kan werken.

Valken komt daarna wel weer op voorsprong. Uiteindelijk is het Capujohn die na een goede actie van Sebastiaan vanaf rechts de intikker van zijn voet laat glijden.

Dat was 15 minuten in de 2e helft. Het restant kan in 2 zinnen beschreven worden. De gelijkmaker is opnieuw de linkerspits die ditmaal Jan te slim af is. Tien minuten voor tijd gebeurd hetzelfde.

Het einde nadert en Valken kan nog de gelijkmaker maken. Opnieuw komt ie van de voeten van John na wederom een actie vanaf rechts van Bas. Laatstgenoemde wordt gehaakt en er wordt gefloten voor een vrije trap, net buiten de 16. Deze levert uiteindelijk niets op.

En zo kunnen we afsluiten met waarmee we begonnen: de ene week is de andere niet. De helden komen van een koude kermis thuis. Dat MOC met enkele andere spelers speelde (keeper, linkerspits -> wellicht uit het 1e dat vrij was?) mag achteraf gezien geen excuus zijn, de 1e helft hadden we het al af moeten en kunnen maken.

Helaas, maar we maken weer even een pas op de plaats en Zouaven en Andijk passeren ons. 2 punten achterstand. De mogelijkheid om deze domper te herstellen duurt even, de komende 2 weken zijn we vooralsnog vrij.