D1 wint ook van Opperdoes!

Zaterdagochtend, 8.15

FF snel de computer aangezet om te kijken of alles nog doorgaat. Tot mijn verbazing zag ik dat alles nog doorging. Nog ff in bed blijven liggen want het word toch wel afgelast, om 8.30 toch nog maar FF een keer kijken. Nog steeds niks. Tja dan toch maar ontbijten om me voor te bereiden aan de wedstrijd van vandaag.

Om 9 uur ging ik dan maar naar het Valken terrein. Het bleef maar regenen en het hield maar niet op. Iedereen kwam stipt op tijd aan en om 9.20 miste ik alleen nog Milko.

Deze bleek om die tijd nog lekker in z’n bedje te liggen. ‘ ja me vader zou me wakker maken maar dat deed ie niet’. Waren zijn woorden. Haha

Om 10 uur stipt konden we dan gaan beginnen aan de wedstrijd tegen Opperdoes D1. Ik had de jongens van te voren gewaarschuwd ze niet te onderschatten. Ze mochten dan wel iets onder ons staan, maar dat zegt helemaal niks.
Wij begonnen erg sterk aan de wedstrijd en dat werd al snel omgezet in de 1-0. In een klungelige situatie voor het doel van de tegenstander wist Jaap het net te vinden.

De rest van de 1ste helft was ook voor ons. Geen kansje voor de tegenstander en erg leuk en mooi voetbal met af en toe een ‘3-hoekje’. Geweldig om dat langs de lijn te zien, dat je er heel veel op traint en uiteindelijk het ook terugziet in de wedstrijd. Na 30 minuten spelen was het nog steeds 1-0. Het had al wel 5-0 kunnen staan, maar de keeper van de tegenpartij stond een wereldpartij te spelen en hield alles eruit.

Ruststand 1-0

De 2 helft weer sterk beginnen, dat had ik gezegd in de rust. Vooral met een 1-0 ruststand zijn de 1ste 5,10 minuten cruciaal voor de rest van de wedstrijd. Deze minuten kwamen we dan ook ‘gemakkelijk’ door. Met Jesse als laatste man en Teun ervoor konden wij vrij simpel van achteruit opbouwen en dan de buitenkanten benutten, ook dit liep als een trein.

Na veel kansen en schoten, Ontsnapte Jaap vanaf de linkerkant en wist hij de bal knetterhard voor de keeper langs te spelen, dit was dan een makkelijk intikkertje voor Rens die bij de 2de paal de bal in het net schoot. 2-0! Hehe eindelijk.

Daarna nog veel kansen voor ons en een mooi schot van Alain op de lat. Uiteindelijk was het Milko die de 3-0 maakte. Mijn complimenten voor de achterhoede vandaag. Geen 1 kansje weggegeven. Goed gedaan.!

Eindstand 3-0.

Als ik dan toch nog een man van de wedstrijd moet uitkiezen. Was dat Alain. Heel aanwezig voorin en gaf een paar schitterde ballen. Maar vandaag hebben we het als team gedaan. Ben echt super blij met het resultaat van vandaag. Hoewel eigenlijk de eindstand wel tot 8-0 had kunnen uitlopen, als hun keeper er niet stond.

Voor mij de perfect wedstrijd en geen kansen weg gegeven. Kijk nu al uit naar volgende week, waar we op bezoek gaan bij Spartanen.

Allemaal een hele fijne sinterklaas, en een fijne zondag alvast.