D1 verliest van Nr 1 Spartanen

Zaterdag 12 december.

Op deze ijskoude ochtend richting het kunstgras van Spartanen. Het veld lag er mega strak bij. Ook al ben ik niet echt een voorstander van kunstgras. Dit veld lag er super mooi bij.

Spartanen, de Nummer 1 van de competitie, hadden vorige week 1-0 gewonnen van Grasshoppers. Dus een moeilijke opgave voor ons om 3 punten uit Wognum weg te halen. Voordat we aan de wedstrijd begonnen had ik de jongens al duidelijk gemaakt dat het een hele andere tegenstander is als Opperdoes. 100% en mega fel aan de wedstrijd beginnen. Dat was eigenlijk de enige opdracht.

Tijdens de warming-up begon al lekker het zonnetje te schijnen en werd de tempratuur ook aangenaam. De scheidsrechter kwam het veld op en konden beginnen.

Na 3 min voetbal zag ik dat het een erg moeilijke opdracht was. Spartanen maakte het spel en dat dreigde ons naar achter. Na 10 min stond het al 2-0. Paar persoonlijke foutjes waar doelpunten uitvielen. Corners waar je je tegenstander vrij laat en die simpel kan binnentikken of koppen. Na 25 min spelen stond het 4-0. En gelukkig vlak voor rust werd het 4-1 maar de opdracht werd steeds moeilijker.

In de rust toch maar weer ff alles op een rijtje gezet en gezegd dat ze hun tegenstander goed in de gaten moeten houden. Vooral bij de corners. Op een of andere manier is dat bij elk team van de Valken, Elke coach houd zijn hart vast als de Valken een corner tegen krijgt. Waar of niet?

Na de rust was ook Spartanen de betere, het ging al stukken beter. De combinaties werden weer gezocht en zag toch nog wel een 3-hoekje. Er werd bij vlagen toch wel goed gevoetbald. We hebben dan ook een heel goed voetballend team, maar bij tegenstanders als Spartanen mis je dan toch het Fysieke gedeelte.

Nog 2 doelpunten na rust en de eindstand was uiteindelijk 6-1.

We kunnen dan ook zeker met een opgeheven hoofd weg uit Wognum. Jullie hebben alles gegeven en er altijd in geloofd dat we die wedstrijd kunnen winnen. Wil dan nog mijn complimenten geven voor de 2e helft, want met een 4-1 achterstand de 2e helft in, ga je toch anders voetballen.

Dan eindigt de 2e helft toch ‘maar’ in 2-0.

Maandag en woensdag nog trainen en dan is het voetbal in 2009 klaar. Nieuwe kansen in het jaar 2010. Op naar het zaalvoetbal.

De 1ste wedstrijd in het nieuwe jaar is op 23 Jan. Dan komt Zwaluwen 30 D1 op bezoek voor de beker. dat word ook een hele leuke maar zeker een zware wedstrijd.

Ik wens iedereen nog een fijne avond en alvast een hele fijne kerst en een gelukkig Nieuwjaar.