Trainingskamp pakt goed uit voor de helden

De hervatting van de competitie na bijna 2 maanden geen voetbal. Het laatste duel was op 13 december thuis tegen Forward.
Nu dus het vervolg met de uitwedstrijd gisternacht om 10:00 in Wognum tegen Spartanen 5. Aanvang bij de Wognummers werd een kwartier verlaat daar de thuisploeg nog geen 11 spelers op de been had.

Bij de helden ontbraken uiteraard ook weer een aantal spelers: Ivo blijft maar last houden van zijn enkel, overgehouden aan het 1e duel in de competitie. Sebastiaan was er ook niet, Camillo kon niet uit Bovenkarspel komen en Dennis Duppen ging er door miscommunicatie vanuit dat het duel was afgelast. Alsnog 4 wissels, en dat was weer geen overbodige luxe. Zo kon Scooby Doo in de 2e helft maar 3 minuten in actie te komen. Hij had geen adem meer…… Ook Arthur Gaus en Capujohn bleven in de 2e helft achter in de kleedkamer.

De helden hadden zich goed voorbereid op het duel tegen de laagvlieger in de 8e klasse. Op vrijdagavond werd het trainingskamp al door meerdere spelers begonnen in het Hemmer Feestcafé Irma. De dag er na vertoefde bijna de voltallige selectie in de Venhuizer kroeg De Roode Leeuw om onder het genot van een klein pilsje en lekker eten aan teambuilding te doen. Tuur is de onbetwiste WII-bowling kampioen, Dennis weet prima de keu te hanteren en de Ruiten ploeg blijkt het beste te zijn in de door Rowan georganiseerde helden-quiz.
Vele helden uiteindelijk laat naar hun nest, maar toch stonden er dus genoeg aan de aftrap in Wognum.

De eerste helft bakten we er weinig tot niets van. Passes over 3 meter komen niet aan, ingooien lijkt moeilijk te zijn en een knappe aanval hebben we eigenlijk niet gecreëerd. Het beste moment is een afstandsschot van Maarten die door de doelman op de kruising getikt wordt.

De thuisploeg is niet heel veel beter overigens. De creativiteit moet komen van de linkerspits en de balvaardige mid-mid. Beiden staan dan ook aan de basis van de 1-0. De mid-mid stuurt de linkerspits diep. Marco verdedigt mee en wil terug spelen op Dennis. De rechtsback produceert echter een prima gaus-guffie en bedient de linkerspits met een steekpasje. Dennis is kansloos in de 1 tegen 1 situatie.

Na rust komt Valken veel beter in het spel. Na tien minuten is daar dan ook de terechte gelijkmaker. Het is trucker Niels die met zijn chocoladebeen het laatste zetje geeft na een voorzet van Ben. Niels is sneller bij de bal dan zijn directe tegenstander en komt net voor de keeper. Dat de bal met een slakkegang de goal in gaat maakt uiteindelijk niets uit.

De voorsprong komt niet veel later en wordt gemaakt door de topschutter van dit seizoen. Dat is Nico. Hij maakt zijn 6e van het seizoen na een voorzet vanaf rechts door Erwin (of toch Ben?).

Nico zorgt een kwartier voor tijd ook voor de 1-3. Erwin heeft opnieuw een prima individuele actie in huis en haalt de achterlijn over rechts. Zijn voorzet komt op kniehoogte van Nico die met een volley de bal in de verre hoek trapt.

Wedstrijd gespeeld. Valken krijgt kansen op meer. Zo kan Rowan zomaar nog een keer door het midden op de goal af gaan. Niemand die hem hindert. O ja toch, de doelman voorkomt dat Rowan’s inzet een goal wordt.

3 minuten voor tijd kan Spartanen nog wat terug doen. Een voorzet vanaf links op de rechtsvoor. Jan kopt onder de bal door en de rechterspits haalt in de verre hoek uit. Ze willen nog wel aanzetten voor de gelijkmaker maar dit lukt ze gelukkig niet meer.

Opnieuw 3 punten voor de helden, al ging het weer niet vanzelf. Gelukkig wint KGB van Zouaven en zo blijven we kans houden op de titel. Met nog maar 1 uitduel (Andijk) en 4 thuiswedstrijden (Zouaven, KGB, Zwaagdijk, WSW) voor de boeg is het mogelijk. Volgende week komen de Kauwgomballen op bezoek. Alhoewel Koning Winter weer een herintrede doet.