Helden spelen uitstekende, kletsnatte pot in Andijk

Terwijl het in heel Westfriesland met bakjes uit de hemel kwam en vele verenigingen hun velden wilden sparen, besloten de wijze heren in Andijk om het B- en C-veld ‘gewoon’ goed te keuren.

Er stonden dus om tien voor tien 15 helden een balletje in te trappen op het verste veld in Andijk. Ivo, Erwin, Papa Freek en Sebastiaan moesten verstek laten gaan.

Valken is voor rust al de veel betere ploeg. Flink wat kansen voor Ben, Niels, Camillo, geen enkele wordt benut. De kopbal van Niels kan ternauwernood door de goalie van de lijn worden gehaald.

Andijk krijgt in het eerste bedrijf 2 kansen. De eerste, na een minuut of 20 is een mooie aanval door het midden. De steekbal valt precies voor de spits. Dennis loopt uit zijn goal, spits is eerder maar tikt de bal naast de goal.

De 2e kans, kunnen we niet eens een kans noemen. Maar toch. Valken heeft de eerste wisselronde gehad, en het is dan de bedoeling dat we daar mee de rust in gaan. Galliƫr Marcel wil echter nog ten strijde trekken en wisselt met Rowan, vlak voor rust. De slagerszoon komt rechts midden te staan en moet nog even mee verdedigen. Simpel terugspeelballetje op Dennis, maar ook Marcel produceert op deze rechtsback plek een Gaus-guffie. Linkerspits alert: 1-0 en rust.

De thee is op, Dennis en de scheidsrechter hebben droge kleren, dus het 2e bedrijf kan beginnen. Een korte 2e helft, daar de leidsman na 30 minuten volledig is verkleumd.

Dit halve uur toonde overigens wel het beste wat de helden te bieden heeft! Vlotlopende combinaties, goed verdedigend werk, kortom, niks mis mee.

En dus is het begrijpelijk dat de doelpunten niet uit kunnen uitblijven. Na tien minuten te beginnen met de gelijkmaker. In de eerste helft liet Nico een vrije trap aan Niels; nu eist ie ‘m zelf op. Rechts van de muur, uit het bereik van de keeper, net onder de kruising.

Niet veel later is er de niet meer dan terechte voorsprong voor de helden. Na een prima doorkopbal van Niels belandt het leder uiteindelijk voor de voeten van Camillo. Hij kan alleen op de keeper afgaan en simpel afronden.

De 1-3 is opnieuw van onze goalgetter Nico. Ben heeft aan de rechterkant een mooie combinatie met Camillo opgezet. Hij haalt de achterlijn en bij de 2e paal staat de barman vogeltje vrij.

Na 25 minuten komen Rowan en Martin in het veld voor Camillo en Niels. Direct na deze wissel onderschept Arthur op het middenveld de bal. Martin sprint de diepte in, Tuur geeft een prima diepe bal. De keeper komt zijn goal uit, Martin is eerder bij de bal en tekent voor de 1-4.

Direct hierna fluit de scheidsrechter af. Hij is compleet doorweekt en helpt Andijk en onze eigen doelman Dennis uit hun lijden.

Een prima wedstrijd van de helden. We helpen Andijk met hun goal, maar weten het in een perfecte 2e helft recht te zetten.

Nog 4 duels te gaan: allemaal thuis. Stel….. we winnen ze alle 4, dan….. nee laat maar. Zouaven, KGB, WSW en Zwaagdijk komen nog naar Hem. Maar volgende week, uiteraard zou je bijna zeggen, eerst maar weer eens vrij weekend. Voorlopig?

Als eerste krijgen we 14 maart de koploper op bezoek, de week erna komt nummer 3 KGB. Dus de weken van de waarheid volgen. Helaas kan ik er tegen Zouaven niet bij zijn. Ben, jij maakt het verslag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Gert Feld, 25-07 (57 jaar)
Roel de Wit, 25-07 (21 jaar)
Roy Zwagemaker, 25-07 (33 jaar)
Zavano Felomina, 26-07 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken