Officieel wedstrijdverslag Valken 4 – Zouaven 12

Ging het dan toch eindelijk gebeuren, na 3 jaar het kampioenschap te hebben misgelopen in de laatste paar speelrondes van het voetbalseizoen. Afgelopen zondag hadden de helden weer de kans om een stap dichter bij het kampioenschap te komen maar dan moest er wel gewonnen worden van directe concurrent Zouaven 36. Uit bij Zouaven werd er een nipte 2-1 overwinning behaald door de helden in een wedstrijd die maarliefst 112 minuten zou duren. Hierbij had Zouaven de gehele wedstrijd de overhand maar werd er door twee sluwe counters toch gewonnen.

Zoals gezegd de helden weten wat hun te doen stond: Winnen, bij verlies geen kampioenschap. Na eerst verzameld te hebben op het terras van de kantine, kregen we de mededeling dat onze tropische verassing en een van de belangrijkste speler Camilio in de wei stond bij het tweede elftal, omdat deze niet eens een eigen elftal op de been konden krijgen, waar gaat dit naar toe? Grote teleurstelling bij de helden, maar gelukkig kon Camilo toch nog vroeg in de eerste helft aanwezig zijn.

Iedereen scherp het veld op en de helden begonnen ook scherp. Na wat schoten en kleine kansjes over en weer was de wedstrijd redelijk in evenwicht. Tot het moment dat Zouaven een aanval opzet en de bal in het 16 meter gebied van de valken beland. Doelman Dennis red goed en de bal beland bij een aantal helden spelers die de bal niet weten weg te werken. Hierop komt de bal bij de spits van Zouaven terecht die hem intikt. Ongelukkige goal, maar feit is 0-1 en de helden moesten bij schakelen want de opdracht was duidelijk bij winst geen kampioenschap.

Na het doelpunt schakelen de helden bij en dit resulteert in een goed opgezette aanval vanaf rechts. De bal wordt voorgegeven en beland iets buiten de 16 meterlijn bij Ben. Deze schiet maar de bal gaat over, achteraf was er genoeg tijd geweest om deze bal aan te nemen en deze rustig binnen te tikken. De 100% kans op 1-1 maar helaas.

2e helft.
De 2e helft gaat de valken iets minder spelen maar blijft evengoed op jacht naar de 1-1. Dit resulteert in een aantal kleine mogelijkheden maar de 1-1 blijft uit. Doordat valken wat meer risico neemt begint de ruimte groter te worden achterin. Zouaven profiteert hier een aantal keer van maar vergeten ook te scoren. De helden proberen nog een aantal keer een actie op te zetten maar dan klinkt toch echt het fluitsignaal van de iet wat excentrieke dokter.

De helden worden weer geen kampioen. Na de wedstrijd teleurstelling in de kleedkamer, maar toch ook weer positieve geluiden. We draaiden nu een aantal jaren mee voor het kampioenschap, maar verzuimen soms in mindere wedstrijden te winnen, wat ons de punten kost die we nodig hebben. Voor volgend jaar een punt om in het achterhoofd te houden. Na de teleurstelling dat de helden niet met een huifkar door Venhuizen gereden worden, toch ook weer een opsteker. De helden spelen komende zomer een toernooi in Maastricht. De organisatie hoorde van de kwaliteiten van de helden en hebben ons uitgenodigd om in Maastricht onze kwaliteiten te tonen. Capujon is de contact persoon en zal nog nadere informatie toe zenden.

Mijn moment of fame houd weer op voor dit seizoen. Want Martin zal de volgende keer aanwezig zijn om zelf de pen weer ten hand te nemen. De volgende wedstrijd is komende zondag thuis tegen KGB dus ik zie u graag aan de lijn verschijnen om de helden toch naar een verdienstelijke 2e plaats te schreeuwen.

Ben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Maas Bouman, 26-05 (21 jaar)
Timo Kromkamp, 26-05 (16 jaar)
Jeanne Wagemans, 26-05 (19 jaar)
Dennis Groot, 27-05 (24 jaar)
Marike de Wit, 28-05 (18 jaar)
Copyright © 2024 De Valken