Jeen Kersten houd Valken 2 in titelstrijd!!!

Bovenstaande titel zal de wenkbrauwen van een aantal criticasters doen fronsen en misschien gaat het ook wel te ver om één naam te noemen, maar als deze persoon een paar minuten voor tijd met een fabelachtige vrije trap de winnende treffer maakt mag zijn naam genoemd worden.

Even vanaf het begin: om 18.05 uur verzamelen op het parkeerterrein met in ons midden twee A junioren (Tijmen en Roy) en onze hoop uit het vierde, Camilo.
Om 18.10 uur koppen tellen en kwamen we er snel achter dat onze robuuste middenvelder Dirk Oud (nog) niet aanwezig was.
Een telefoontje van onze aanvoerder was zo gepleegd en werden we negatief verrast omdat Dirk net aan de piepers met andijvie wilde beginnen!!
“Moeten we voetballen dan”? was zijn reactie, maar binnen 30 minuten arriveerde Dirk in de kleedkamer van op het RKEDO complex!

Het is geen geheim dat De Valken, zolang men dat zich kan herinneren, nooit met twee vingers in de neus van RKEDO in beker of competitieverband (uit) heeft gewonnen dus dat zou wat worden!

Met een scheidsrechter die het ook heel goed zou doen in het Enkhuizer sprookjesbos en nadat Jos nog even zijn behoefte (in een andere kleedkamer) had gedaan begonnen we om 19:30 uur aan de wedstrijd op een prachtig kunstgrasveld.
Vanaf de aftrap een veel beter Valken dat met goed voetbal RKEDO alle hoeken van het veld liet zien.
Uit één van de vele aanvallen over rechts kreeg Camilo alle tijd om een goede voorzet te geven en dat deed hij dan ook en de bal werd kneiterhard ingekopt door……………….jawel……..Dirk!!
Binnen de dertig minuten stond er een 0 – 3 stand op het scorebord door twee doelpunten van Tijmen (die overigens een hele goede wedstrijd speelde!!) en evenzoveel assists van Camilo.

Een gespeelde wedstrijd zou je denken, maar omdat we na een slippertje achterin toch de 1 – 3 om ons oren kregen zag je heel langzaam weer de onzekerheid bij meerdere spelers toenemen!
Wat mij betreft een groot vraagteken hoe dit (elke keer) komt want het is nergens op gebaseerd omdat we gewoon goed kunnen voetballen.
De ruststand was dus nog steeds een geruststellende 1 tegen 3.
In de rust werd aan Roan nog even snel uitgelegd hoe hij bij Jos in zijn gat moet kruipen????????????????????
Na de rust hetzelfde onrustige spelbeeld bij De Valken en met een fysiek hard spelend RKEDO die er na de 1 – 3 weer in geloofde, was het wachten op meer tegentreffers! En die kwamen er ook!!
Na het niet goed wegwerken van een voorzet van RKEDO werd
de 2 – 3 tegen het net gewerkt en 10 minuten voor tijd knalde zij ook de 3 – 3 binnen met een prachtige goal in het kruis.

Hoe was dit toch mogelijk, een wedstrijd zo weggeven en zou De Valken in de laatste minuten nog de rug kunnen rechten en de winnende kunnen maken??
Na een zeer terechte rode kaart voor een speler van RKEDO ging Valken nogmaals vol ten strijde om de volle winst binnen te halen.

Met nog enkele minuten op de klok een vrije trap voor ons op een meter of twintig van het doel.
Maar wie gaat dit doen? Jos en de net ingevallen Jeen stonden beide achter de bal en Jeen nam een aanloop om over de bal heen te stappen of toch niet?

In dit geval niet en met een strakke harde knal ging de bal langs de muur en kletterde achter de keeper tegen het net aan!! 3 – 4.
De laatste minuten werden uitgespeeld en de drie punten waren binnen!

En omdat het eerste elftal met 0 – 6(!) won bij V.V. Kwadijk was het al met al een prima zaterdag voor de gehele selectie!!

Volgende week tegen Grasshoppers en er is geen discussie mogelijk, ook deze zullen we moeten winnen!!