Halve misstap van Valken 2 zonder consequenties!!

Vandaag op papier de moeilijkste wedstrijd van de vijf die we nog moeten spelen en wel uit naar West-Frisia 2.
Om 9:15 uur vertrektijd en iedereen was op tijd, ook Dirk die aan kwam scheuren met zijn prachtige nieuw aangeschafte SMART. (Snelle Maar Aparte Retro Tufmobiel)
Met teveel auto’ s richting het prachtige Enkhuizen en eenmaal aangekomen kwamen we erachter dat niemand de overige spullen bestaande uit ballen, waterzak en krat met flessen in zijn auto had gezet en dus nog bij de Valken stonden.
Gelukkig was Jos Dekker (vaste Valken 2 fan!) bereid om met spoed de spullen te komen brengen en tevens een lekkere pot voetbal voorgeschoteld kreeg.

Om 10:30 uur de aftrap op het B veld van buurclub Dindua, maar net als vele velden in Noord Holland was ook dit veld getroffen door droogte en bestond vooral uit hobbels. Volgens onze verwachtingen stond er bij de tegenpartij een oude bekende van Valken en dat was Mike Leeghwater die de gelederen kwam versterken bij West-Frisia.
Ondanks dat gegeven was het Valken dat een superstart maakte en Jos al binnen 3 minuten de bal hard achter hun keeper ramde: 0-1.
Lang mochten we niet genieten van deze weelde want na een foutje achterin was de stand alweer snel 1-1 en werd West-Frisia sterker en gevaarlijker met de daarbij behorende kansen. De tot op het bot gemotiveerde spelers van West-Frisia deinsden niet terug om het duel hard in te gaan en de scheids kreeg het daardoor behoorlijk druk en stuurde achtereenvolgens vier spelers er voor 5 minuten uit!!
Na wederom een (communicatie) foutje achterin keken we na 30 minuten spelen tegen een 2-1 achterstand aan.
Een zeer moeilijke opgave stond ons te wachten om tegen deze sterke ploeg nog tweemaal te scoren om de volle 3 punten mee naar huis te nemen.
Een paar minuten voor de rust was het wederom Jos die een prachtige voorzet van Paul schitterend met het hoofd afrondde: 2-2.

Na de rust hetzelfde spelbeeld waarbij de toeschouwers het over één ding eens waren: wie een doelpunt maakt gaat winnen!
Een bij vlagen harde, maar over het algemeen toch sportieve wedstrijd zou geen winnaar kennen want het bleef ook na 90 minuten 2-2.

Gezegd moet worden dat wij één keer via Roan de winst hadden kunnen pakken, maar West-Frisia meerdere malen zeer dichtbij de winnende treffer was, maar gelukkig was Frank hersteld van de eerste helft en revancheerde zich op prima wijze!!
Het goede nieuws kwam uit Westwoud alwaar Andijk het tegen Woudia moest opnemen en ook niet verder kwam dan 3-3 dus veranderd er niets aan de stand.

Aanstaande donderdagavond om 19 uur uit tegen HSV Sport en is iedereen natuurlijk van harte welkom om onze jongens aan te moedigen!!