Seizoen helden duurt 2 wedstrijden te lang

Seizoen voor de helden duurt net te lang.

Schitterend weer, veel publiek langs het B-veld en de kans om het seizoen af te sluiten als nummer 2. Ideale omstandigheden dus voor de thuiswedstrijd tegen onze buren uit Wijdenes, WSW 3. Bij winst sluiten we deze competitie af als nummer 2, bij andere resultaten zal dit waarschijnlijk als nummer 3 worden. Uiteraard ontbraken er ook ditmaal weer de nodige personen. Uittredend (?) middenvelder Camillo, John, Joost, Ivo en Rowan konden wegens blessures en het gesloten luchtruim niet in actie komen.

De eerste helft voetbalt Valken verder waar het tegen Zwaagdijk was gestopt: Barslecht. Er zit totaal geen pit in het elftal. De weinige kansjes die worden gecreeerd worden slap in-, over of naast geschoten.

Na een half uur ballen is er de voorsprong voor de bezoekers. Nadat de lange spits Edwin Beemsterboer met hoofd al een aantal keren gevaarlijk uit corners is geweest, let iedereen nu op hem. Daardoor bij de 1e paal een vrij staande linkshalf Bakker. Deze tikt de bal bij de eerste paal prima binnen.

Niet veel later wordt het drama compleet. Een prima aanval van achteruit over links wordt besloten met een mooie 1-2. De linksvoor pegelt de bal snoeihard in de kruising. Zo zal ie ze niet vaak (meer) maken ben ik bang.

Deze goal tekent eigenlijk wel het spel van Valken. De aanval mag bij WSW achteruit beginnen. De voorwaartsen doen te weinig om de bal onderscheppen of te storen. Hierdoor wordt het middenveld snel overlopen en kunnen de spitsen bereikt worden. Kortom: iedereen overal een stap te laat.

In de rust is het als vanouds een kippenhok in de kleedkamer. Wat wel duidelijk wordt is dat er wat meer inzet mag komen van de helden wil er nog een kans komen op een beter resultaat.

De inzet is een stuk beter, echt goede kansen krijgen we niet. De voorzetten zijn te vaak onscherp – over / naast, of een simpele prooi voor de doelman die veel uit de lucht plukt.

Aan de andere kant kan WSW er enkele keren gevaarlijk uitkomen. Er ligt uiteraard genoeg ruimte en doordat Valken aanvalt is de verdediging vaak in ondertal. WSW gaat echter heel slordig met deze mogelijkheden om.

5 minuten voor tijd krijgt Valken een makkelijk gegeven vrije trap op de rand van de 16. Niels en Nico staan achter de bal. Beiden worden gesommeerd te wachten daar keeper Dennis aan komt stormen. Bijna zonder stoppen sprint hij richting het leder en dropt de bal laag in de verre hoek. De aansluiting is een feit, maar helaas. Hij komt te laat. De 2e nederlaag op een rij, opnieuw tegen een laagvlieger.

Helaas een dramatisch einde van verder weer een prima seizoen. Oke, Zouaven was de beste, dat kan. Nu nog maar hopen dat KGB een misstap maakt en we toch als 2e eindigen. Volgend seizoen beginnen we vol frisse moed weer. Of het waar is of niet maar worden we weer het 5e?!