Valken 2 wint inhaalduel en komt op twee punten van koploper Andijk!!!

Zoals bekend moest Valken 2 een doordeweeks duel afwerken uit tegen HSV Sport te Hoorn.
Met 15 spelers op het wedstrijdformulier waarvan 11 op het veld moest het vandaag gebeuren.

Omdat het veld hard en hobbelig was (zoals vele velden in Noord-Holland!) gaf ik de laatste linie de opdracht alleen in zeer hoge nood de bal terug te spelen op de keeper om geen onnodig risico te nemen.
Dat de trainer van HSV Sport dit niet had gezegd was duidelijk want hun laatste linie bleef de bal lekker strak terug spelen op hun steeds nerveuzer wordende keeper.
In alle gevallen was dit 100% balverlies en leidde ook vaak tot een kans voor de Valken.

in de 9e minuut was het Roan die op prachtige wijze de bal mee nam en een lage strakke voorzet gaf en daar Paul vond die goed voor zijn man kwam en de 0-1 aantekende!!

Rond de 20e minuut een diepe bal van HSV Sport wat een prooi voor onze keeper moest zijn, maar Frank pakte naast de bal ook de man mee en de scheids lag de bal op de stip en de nemer faalde niet: 1-1.
Een rommelig geheel en ook een wat slappe inzet maakte het er allemaal niet beter op, maar het was onze kleine grote man Camilo die over rechts kwam en de bal bewust of onbewust in één keer over de keeper in de verste hoek schoot en de stand naar 1-2 tilde.
In de rust duidelijk gezegd dat het allemaal feller moet en daadkrachtiger.

Een feller Valken vanaf de rust en eigenlijk helemaal niets meer weggaf aan de tegenstander en zelf wel kansen wist te creëren.
Maar we hadden toch wederom hun keeper nodig om de bevrijdende treffer te maken want voor de zoveelste keer werd hij gedwongen een terugspeelbal weg te werken, maar dit mislukte en “good old” Jos was op de juiste plek om de 1-3 te maken.
Daarna een gezapig potje waarbij het hoogtepunt was dat er een speler van HSV Sport rood kreeg na een flinke charge.
Dat dit toevallig ook hun beste speler was kwam ons niet slecht uit!!
De wedstrijd was totaal in onze handen, maar we ging niet zorgvuldig genoeg om met de geboden kansen.
Inmiddels was Ruiz Ruiter het veld ingekomen en maakte ver in de blessuretijd nog even mooi de 1-4 die ook dik verdiend was!!

Mannen, over 12 uurtjes stap ik met mijn gezin het vliegtuig in om voor 14 dagen naar Amerika (waarvan 8 dagen een cruise) te gaan.
Daardoor mis ik twee wedstrijden, maar heb het volste vertrouwen dat dat 6 gaan punten worden!!
Mocht Andijk een steekje laten vallen zal de laatste wedstrijd op 9 mei een hele mooie kunnen worden!!(en dan ben ik er weer bij!!)

Heel veel succes en als ik ook maar even ergens op internet kan zal ik een stukje op de site zetten vanuit Amerika (Bahamas).