We moeten rennen, vliegen, duiken, vallen en weer opstaan. Seizoen 10/11

Ja mensen, het is zover, deze week beginnen de meeste voetbalclubs met hun voorbereiding. Een slecht vooruitziend, zwaar, naar, zwetend, lang, ploeterend, maar o zo nodig gegeven voor het echte West- Friese voetbalbeest. Want zonder trainingsarbeid blijven de haaienkieuwen, de brommerhelm en het welbekende biervaatje zichtbaar.

Zo moesten wij er ook aan geloven. Een frisse start met nieuwe kansen en een aantal nieuwe gezichten en ik zal er een paar aan u voorstellen.

Te beginnen met Sam Vroling. Deze jonge knul heeft zijn voetbalschoenen weer uit de wilgen gehaald en is vastberaden om een plaatsje bij de eerste 15 te scoren. Vorig jaar een keer ingevallen bij Valken 2 en zeer verdienstelijk gespeeld op het middenveld. Een jonge middenvelder met veel potentie en hopelijk kunnen wij nog lang van zijn diensten gebruik maken.

Hannes Groot, niet echt nieuw, maar gaat het wel weer proberen. Het bloed gaat waar het niet kruipen. Hopelijk een blessure vrij seizoen voor deze jongen, die in het verleden vaak getart werd door blessureleed. Zeker een goede kracht voor de selectie.

Tijmen Groot, ja………zoon van. Overgekomen van de junioren. Vorig jaar mocht hij na de winterstop al eens een paar keer meedoen met Valken 1 en 2 en bleef goed overeind tussen de senioren. Pikte zo af en toe brutaal zijn doelpuntjes mee, slim voor de goal. Hopelijk groeit hij straks uit tot een echte killer, die geen kans onbenut laat. Zeker een meerwaarde voor deze groep.

Erwin Hofland. De eerste training afwezig door vakantie, ook overgekomen van de junioren en ook een jonge aanwinst voor deze groep. Vorig jaar mocht deze snelle buitenspeler ook al eens mee met de selectie om te ruiken aan het niveau. Zeer leergierige enthousiaste jongen met veel potentie.

Maarten van Ophem. Deze jongen die voorheen iets lager speelde gaat het proberen in deze selectie (gehaald door de trainer). Is enthousiast en schuwt geen duel. Een zeer nuttige kracht voor deze jonge groep en kan een vaste kracht worden achterin.

Michael Kahn. Voor intimi, Michael. Achternaam is nog onbekend, maar wat wel zo is, is dat deze jonge doelman van Duitse komaf een zeer gedreven en gedisciplineerde indruk heeft achtergelaten. Maakt een goede kans om de nummer 1 te worden. En als dat zo is, dan kan Valken bouwen op deze rustige, betrouwbare, jonge goali.

Last but not least.

Mark Dop (wie?). De transfervrij overgekomen Schellinkhouder, die onze huidige trainer vorig jaar nog slapenloze nachten bezorgde. Maar nu voor Valken uitkomt. Een introductie is niet nodig, terug van weggeweest en moet zorgen voor de ballans in deze jonge groep. Een zeer belangrijke kracht, waar anderen zich aan op kunnen trekken en nog veel van kunnen leren.

Maar mensen, ook buiten de lijnen zijn wij versterkt met 2 niet (on)bekende mensen.
Piet Portegies. Begeleider van het eerste elftal, kan er door werkzaamheden niet altijd bijzijn. Maar probeert zijn busritten zoveel mogelijk aan te passen aan de zondag. een waardevolle kracht buiten de lijnen, zorgt er voor dat alle paperassen aanwezig zijn en een fanatiek aanhanger.

Sjaak de Lange. Good old Sjaak. Een manusje van alles, heeft al veel gedaan voor de club en kon geen nee zeggen tegen deze aanbieding. Een zeer goede investering van de club. Past heel goed bij deze groep jongens. kortom, een echte knuffelbeer met harde handen.

Dit zijn zo zo’n beetje de cijfers en de feiten. Volgens de trainer is Valken favoriet voor de bovenste plaatsen. Je moet altijd een beetje voorzichtig zijn met dit soort uitspraken, maar getuigd wel van vertrouwen naar deze jongens. In iedergeval kunnen we uitkijken naar een mooi seizoen, met mooie wedstrijden en hopelijk een fantastische derby.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 01-06-2024
Ochtend
Isabel/Milan Vonk
Middag
Luca Bleeker/Opvulplek

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Dennis Groot, 27-05 (24 jaar)
Marike de Wit, 28-05 (18 jaar)
Delano Bezuijen, 29-05 (20 jaar)
Wietse Sijm, 29-05 (32 jaar)
Charmaine Boon, 30-05 (33 jaar)
Rick Raven, 30-05 (35 jaar)
Loek Groot, 31-05 (30 jaar)
Nick Redeker, 01-06 (35 jaar)
Tim Stammes, 01-06 (25 jaar)
Copyright © 2024 De Valken