Valken 1 wint bekerduel van Victoria O (3-2)

Gisteravond heeft het vlaggenschip een 0-2 achterstand om weten te buigen in 3-2 winst!

Tegenstander was het (vorig jaar acterend in de 4e klasse) altijd lastige Victoria uit Obdam. Een mooie krachtmeting voor ons, omdat we deze jongens ook tegenkomen in de competitie.

Trainer Broers had een jonge groep uitgenodigd om aan te vangen, zo werden ook de A-junioren Niels Fienne en Tim Groot toegevoegd. Niels, startend in de basis heeft een prima pot gespeeld, Tim viel in de 2e helft in en speelde foutloze minuten.

De wedstrijd; we waren wat zoekend, vooral op het middenveld gaven we de tegenstander teveel ruimte, pas na 25 minuten hadden we dit onder controle en namen wij de regie over. Wij kregen de beste kansen, Tijmen en Niels kwamen diverse keren voor de keeper, maar schoten te slap (zogenaamde Gaus Guffies) in of waren niet doortastend genoeg.

Desondanks rolde de bal er aan onze kant lullig in, een afstandsschot uit een counter van Victoria glipte door de handen van keeper Michael. (kan gebeuren) Maar er werd ons nog meer onrecht aangedaan toen de scheidsrechter een penalty (wel heel makkelijk) gaf aan onze tegenstander. 0-2.

Koppen omhoog en ons goede spel voortzetten. De bal ging goed rond, er was veel beweging zonder bal en een voorzet van Niels werd door Paul ingekopt. 1-2. Rust.

(Good old) Sam Vroling werd ingebracht voor Tijmen Groot. Roan Groot kwam erin voor Rens Zuurbier. Er was niets meer over van Victoria O, aan alle kanten werden ze overlopen, wij hielden vol en waren conditioneel stukken sterker. Het harde werken werd beloond! Een aanval uit het boekje, 1x raken werd vanuit de achterhoede opgezet via Nobi en uiteindelijk lag Jos de bal klaar voor Sam die de bal in kon tikken. 2-2.

Even de overwinning binnen harken en klaar…….. Niels ging de 16 meter in en werd neergelegd. De daaruit volgende penalty wist Paul technisch mooi, hoog over te schieten 😉 Kop erbij houden en door.

Erik werd hard geschopt, vrije trap. Commotie alom, Jos pakte ondertussen de bal en schoot de vrije trap naar Paul, terwijl iedereen nog met elkaar aan het discussiëren was. Paul gaf voor op Sam, die zijn 2e goal van de avond maakte.

Zo wonnen wij uiteindelijk met 3-2, een overwinning op basis van vechtlust en doorzettingsvermogen maar bovenal door goed voetbal. Volgende week dinsdag 18.30 uur Spirit thuis, ik heb er al zin in.