Jaarvergadering van korte duur: voorstel kledingbijdrage aangenomen

Donderdagavond 2 september was de algemene ledenvergadering waarbij het seizoen 2009/2010 werd afgesloten. De jaarvergadering was van korte duur. Voorzitter Frank Hand leidde de aanwezige leden in drie kwartier tijd langs de 14 agendapunten.

Belangrijkste aandachtspunt was het voorstel ter introductie van een jaarlijkse kledingbijdrage van EUR 15 per lid. Het bestuur gaf uitleg dat bij De Valken de gang van zaken tot dusverre ongebruikelijk was. Uit de sponsorgelden werd de wedstrijdkleding van de leden betaald, maar daardoor bleef niets over voor de clubkas. Integendeel, er moest geld bij. Bij andere verenigingen betalen leden hun clubtenue zelf of dragen bij aan een kledingfonds. Met introductie van de kledingbijdrage wordt ook bij De Valken voortaan een fonds gevormd, van waaruit de kleding aan de leden kan worden verstrekt en kwalitatief op peil worden gehouden. De jeugdvoetballers zijn al te bewonderen in hun prachtige nieuwe outfit en de handbalmeiden sieren het straatbeeld op met hun fraaie nieuwe trainingspakken.

Helaas moest het bestuur – voltallig aanwezig deze avond – een klein verlies prestenteren in de jaarcijfers 2009/2010. Maar daar staat een begroting met winst tegenover in 2010/2011. Op voorspraak van de kascommissie, bestaande uit Piet Boon en Peter Vriend, kon aan penningmeester Jaap Vlam décharge worden verleend.

Belangrijk zal worden dat de kantine goed gaat draaien. Vorig seizoen, mede door de vele afgelastingen, zat de loop er onvoldoende in. Hopelijk gaan de eerste teams van handbal en voetbal tot de verbeelding spreken, want dat komt aantoonbaar het kantinebezoek ten goede. Op sponsorgebied is bij aanvang van het seizoen al een 10 procent groei bereikt, dus dat is alvast een opsteker.

De ledenvergadering werd bezocht door ongeveer 35 leden, van wie sommigen wat later binnenkwamen na de training. Ook enkele ereleden waren aanwezig.

De leden en het 8-koppige bestuur gaven in de slotfase van de vergadering een hartelijk applaus vanwege de inzet van de onderhoudsvrijwilligers die het complex prachtig bijhouden. Dat de staat van het clubgebouw tekort schiet, doet niet af aan hun geweldige inzet, soms zelfs op dagelijkse basis. In commissieverband wordt overigens gekeken naar de mogelijkheid van nieuwbouw van het clubgebouw. Nu al is duidelijk dat er prachtige opties zijn, maar dat de daarmee gemoeide investeringen zeer hoog zullen zijn. Zodra er nieuws te melden is, zal dit gebeuren via de website.

Ter afsluiting wenste voorzitter Frank Hand iedereeen een sportief en mooi seizoen.

Ron Laan, secretaris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Julian Kunne, 18-05 (15 jaar)
Judith Leijen, 19-05 (52 jaar)
Rien Mohle, 19-05 (71 jaar)
Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Copyright © 2024 De Valken