Goede voorbereiding bezorgt jagende helden 1e overwinning

Na een voor Helden-begrippen lange voorbereiding kon afgelopen zondag dan eindelijk een begin gemaakt worden met de competitie. In Berkhout speelde het 4e tegen de plaatselijke 3e keus. Eerst een kop koffie in de prachtige nieuwe kantine met volop zicht op beide speelvelden. Prima voor elkaar hoor! Freek was ook helemaal in koffietrance en liep niet veel later in zijn blote …….

Bij de helden ontbraken vandaag Jan (werk), Joost (o.v. problemen), Dennis Dup (blessure) en Ivo (vakantie). Hierdoor 3 wissels, geen overbodige luxe gezien het hoge tempo vandaag.

We spelen vandaag met een versterkt middenveld. Niels en Ben beginnen als de spitsen. Even wennen, de eerste minuten is de lichte overhand voor de thuisploeg, tot echte kansen komen ze echter niet. Langzamerhand komt Valken beter in het duel en krijgen we de overhand.

Dit resulteert in kansjes voor Martin (kopbal), Ben (afstandsschoten) en Capujohn. Vooral de laatste, vlak voor rust moet erin . Ben wordt rechts de diepte ingestuurd. De voorzet is op maat op John die in komt lopen. Vrij voor de keeper kan ie simpel binnentikken. Echter, onder de keeper door die met een katachtige reflex de bal achter hem vandaan tovert.

Geen doelpunten in het eerste bedrijf. 2e helft wind(je) in de rug en maar eens kijken of de conditie op peil is.

Nou en of ie dat ie is. Valken jaagt op iedere positie en Berkhout komt bijna niet meer aan voetballen toe. De 0-1 kan niet uitblijven en na een kwartier is het zover. Freek jaagt door aan de rechterkant en haalt de achterlijn. De voorzet is op maat en Ben prikt zijn 1e van het seizoen binnen.

Niet veel later wordt het allemaal nog mooier als Capujohn een van zijn vele kansen toch weet te benutten. In een 1 op 1 met de keeper faalt ie nu niet.

Kansen op veel- en veel meer voor Valken. Niels met een kopbal aan de rechterkant van het doel, Doelman met een kopbal aan de andere zijde. Capujohn met een kans of 10, Ben oog-in-oog met de doelman.

Berkhout krijgt 1 goede kans. Een verre inworp tot op randje 16 wordt in 1x uit de lucht geplukt. Snoeihard wordt de bal echter net naast/over geschoten.

Verder geen vuiltje aan de lucht. Verdedigend met Marco/Rowan op rechts, Sebastiaan/Marcel in het centrum en Tuur op rechts staat het goed. Het middenveld sjouwt wat af en Doelman Dekker goed regelmatig zijn hele ziel en zaligheid voor de bal. Dit tot wanhoop van de thuisploeg.

De bevrijdende 0-3 valt 5 minuten voor tijd. Nu is het Erwin die op links doorjaagt en ervoor zorgt dat Arthur balbezit krijgt. Deze geeft af op Nico die een crosspass heeft op de geheel rechts vrijstaande Ben. Zijn schuiver in de lange hoek betekent de definitieve nekslag voor de thuisploeg.

Zo, de kop is er af. Een puike collectieve prestatie van de helden, kijken of het volgende week in Twisk een goed vervolg kan krijgen. Twisk verloor met 0-1 van Westfriezen 8, dus zij zullen messcherp zijn.