Valken 5 zorgt voor thriller tegen Blokkers 6

Eindelijk ging het dan beginnen, na een paar mislukte beker reeks werd het dan tijd om het beter te doen in de competitie, De vraag van een ieder was weer zoals altijd. Zullen we mochten we voor staan tijdens de rust dit tot een goed eindresultaat leiden?

De eerste helft ging niet verkeerd, Valken speelde prima en na een goede pass leide dit tot de eerste treffer gemaakt door Mattie Obdam en wel met zijn linker voet. Eerder in het duel had hij met die been moeten scoren, alleen weigerde hij zijn linker been te gebruiken. Had hij gaan punteren met links was het zeker raak geweest. Mattie wilde helaas weer naar zijn rechtervoet en stonden er weer 3 man van Blokkers klaar om dit te parrenen.

Niet veel later kreeg ik de bal speelde deze door naar Mattie en deze werd gevloerd in de 16. Normaal maakt Mattie rare sprongen als hij zogenaamd gehaakt word alleen nu kon hij dit niet doen aangezien hij echt aangetikt werd.
Onze penaltyspecialist Erwin wist wel raad met dit buitenkansje en scoord het 2e doelpunt nadat we in de tussentijd al een tegentreffer te verwerken kregen

Niet veel later scoorde Jan Jaap netjes in de rechteronderhoek en we dachten wel met 3-1 de rust in te kunnen. Helaas werd er door Sander de Wit een speler van Blokker gevloerd net buiten de 16 en deze scoorde fraai in de kruising

Wel jammer dat je net voor rust een doelpunt tegen krijgt, maar ja aan de andere kant sta je wel voor. Nu weer de standaard vraag kunnen we in de competitie wel een voorsprong vasthouden?

Nou dit antwoord was al snel beantwoord. Al snel werd het 3-3. Toen kwam er een mega kans voor de Valken. Terwijl normaal Mattie altijd wel van de assist is was hij nu erg egoistisch. Hij kwam samen met Edwin Bot op de keeper af. Slechts 1 speler van Blokkers in de verdediging. Als hij had afgespeelt op Edwin was het een mega kans. Helaas ging deze kans verloren

Niet veel later iets opmerkelijks. Speler van Blokkers geeft een voorzet. De voorzet lijkt wel zolang te duren dat de wedstrijd bijna afgefloten kon worden en Erwin Laan heeft een duw in de rug. Ik wist niet dat Erwin zoveel kracht in zijn armen had, want de spits vloog bijna het 16 meter gebied uit. Toneel op een hoog niveau al was het niet handig van Erwin om dit te doen.

Helaas scoorde Blokkers uit dit buitenkansje. Voor de rest haalde ik nog een bal van de doellijn dat was dan ook het enige wat ik goed had gedaan in de 2e helft. Daarom maar goed dat ik mezelf weer even kon wisselen voor onze nieuwe held Bambi Ruiter.

Later was het een topper. Mattie was weer lekker aan het dribbelen in de 16 werd wederom gevloerd en we kregen net voor tijd een penalty. Bambi wisselde zichzelf voor Erwin Ruiter die geen zin had om die pingel te nemen. Hij nam die pingel prima alleen leek het wel of hun keeper 3 meter lang was. Hij tikte de bal tegen de lat aan en in de rebound scoorde Erwin Laan die zijn eerdere fout hiermee herstelde.

Hoogtepunt:

Nadat Bambi jaren bij de selectie verkoos, heeft hij nu voor Valken 5 gekozen. Afgelopen woensdag kon hij nog niet meespelen in de beker omdat hij nog een holder van het land moest halen. Dit keer kon hij wel spelen en daar waren we erg blij mee.

Voor de rest was het een super leuk duel om te kijken. Als je dan toch een kater heb en je staat de helft van de tijd wissel is het wel zo leuk om naar een leuke pot te kijken en dat was het zeker.

Man of the match:

Ik hou het dit keer bij Erwin Laan, alleen maar omdat hij zijn eerdere fout herstelde door te scoren. Voor de rest was hij zeer fanatiek bezig en redde hij ons team door een aanval van Blokkers onschadelijk te maken ondanks dat hij alleen in de verdediging stond met een aanval van Blokkers