Valken 2 wint en snelste doelpunt ooit??

Eindelijk was het dan zover, onze eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2010-2011.

Vanwege tekort personeel (acht met blessure en vier een weekendje weg) afgelopen zondag en met grote medewerking van onze tegenstander Strandvogels, werd de wedstrijd verschoven naar gisteravond 19:30 uur.
In een prachtige ambiance (regen, opengebroken terrein, geforceerde kantine) ontvingen wij de tegenstander en de scheids op de meest positieve wijze en trapte we keurig om 19:30 uur af.
Zelf deed ik als laatste de kleedkamer op slot en liep naar het trainingsveld.
Eenmaal op het bruggetje aangekomen hoorde ik de scheids het signaal geven om te starten, maar op het moment dat ik het veld op liep wandelde iedereen weer terug in positie en werd er opnieuw afgetrapt.
Wat bleek, er was al gescoord!! Een miscommunicatie tussen verdediger en keeper was wel aan Rick besteed en maakte binnen 5 seconden de 1-0.
Het verschrikkelijke herfstweer maakte het erg moeilijk om een prima pot te spelen en veel balverlies was het gevolg en mede daardoor kon Strandvogels tegen de verhouding op 1-1 komen!
Nog in dezelfde minuut was het Edwin die de stand naar 2-1 tilde en men ging er nu wel vanuit dat de score uitgebouwd zou worden, maar wederom door (dom) balverlies stond het opeens 2-2.
Door drie mooie doelpunten van Bart en Rick twee keer gingen we toch nog met een geruststellende 5-2 de rust in.

De tweede helft was het veldspel beter en de ruimtes werden beter benut waardoor onze spitsen nog beter in stelling kwamen.
In de 65e minuut maakte Bart de 6-2 en tien minuten later scoorde “good old” Nobi via acht benen ook nog de 7-2.
Dat Strandvogels nog de 7-3 maakte was alleen voor de statistieken.

Een groot compliment voor onze (inval) keeper Maarten van Ophem die met meerdere reddingen liet zien dat hij het keepen nog niet verleerd is!!

Zondag komt Medemblik 2 op bezoek en hopen natuurlijk op mooi weer en wat meer publiek zodat we zondagmiddag met 6 uit 2 bovenaan staan!!