DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: zat. Simone Hand (06-15211021), zon. Frank Hand (06-53890680) Agenda: Vrijwilligersavond 12 april Programma: handbal | voetbal Uitslagen: handbal | voetbal

Valken D2 slaat toe tegen KGB D3

Na een wat moeizame seizoenstart is Valken D2 op stoom aan het komen. Dit jeugdelftal speelt sinds enkele weken één klasse lager en in de nieuwe competitie is D2 beter op zijn plaats. De afgelopen weken werd ruim gewonnen van mindere tegenstanders als Westfriezen en Westfrisia, maar deze week stond de D3 van KGB als tegenstander genoteerd en dat beloofde andere koek.

Het is een goed moment om via de website dit team voor te stellen. Op doel staat Bart van Dulmen, een fanatieke sluitpost. Achterin beschikt coach Sam Meissen over Mark Visser, Daan van der Oord, Jurian Feijen en Lora Steen, die zich als meisje in dit jongensteam met speels gemak staande houdt. Tegen KGB kon bovendien voor het eerst een beroep worden gedaan op Terry Sikkema, die is overgekomen van ASV ’55 en in de achterhoede met zijn snelheid en kracht een pure aanwinst is.
Op het middenveld zijn actief Wouter Laan, Ronald Laan, Jan Langedijk en Tim Stammes. Zo bestaat deze linie uit een combinatie van technisch ingestelde en hardwerkende voetballers, die met elkaar goed de combinatie zoeken.
Voorin spelen Bas Meissen, Danny van der Velde en Nick Vriend, die als grote sterke spits met balvaardigheid en scoringsdrift wekelijks zijn doelpunten maakt.

Tegen KGB D3 bleek dat Valken D2 van week tot week beter gaat voetballen. Ongetwijfeld is dit mede het gevolg van de inspirerende trainingen onder leiding van John Bleeker. Tijdens de goed bezochte trainingen wordt gericht geoefend op het teamspel. Daar komt bij dat het één klasse lager wat gemakkelijker voetbalt, waardoor alle spelers wat beter uit de verf komen.

Vanaf het begin werd KGB D3 op het F-veld te Bovenkarspel teruggedrongen en de eerste helft was een spervuur aan kansen en doelpogingen. Met mooie aanvallen bereikte Valken vaak het vijandelijk strafschopgebied, maar de afronding was niet steeds even gelukkig; onder meer een keiharde kopbal van Ronald Laan spatte op de lat. Toch wist Valken D2 de KGB’ers voor rust twee keer te verschalken,maar dan met een afstandschot van Wouter Laan en een directe corner van Daan van der Oord, die hoog in het doel verdwenen boven de klein uitgevallen doelman.

Aangezien de tweede helft tegen wind werd gevoetbald, was de verwachting dat KGB daardoor het spelbeeld kon veranderen. Dat lukte niet. Integendeel, Valken D2 bleef spelen met tomeloze inzet en strijd. Dat leidde tot een hattrick van Nick Vriend en het verweer van KGB was gebroken. Jan Langedijk wist daarna ook nog te scoren en met een fraaie afstandspoeier maakte Nick Vriend het feest compleet.

Met drie overtuigende overwinningen op rij, kan Valken D3 dus hoge ogen gooien. Komt dat zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 02-03-2024
Ochtend
Ati/Mike de Meijer
Middag
Finn Stapel/Jelle Uhlenbeck

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Nobi Jonker, 02-03 (40 jaar)
Maaike Haijma, 03-03 (16 jaar)
Margreet van Dulmen, 04-03 (54 jaar)
Majel Langedijk, 04-03 (24 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com