Supervorm John Vriend niet genoeg voor heldenwinst

Na het goede herstel van vorige week dienden de helden zich in de late middagwedstrijd in Avenhorn te presenteren tegen Kwiek 78 4. Op een fonkelnieuw kunstgrastapijt – keurig voor elkaar; ook daar – betraden we om 14:00 het hoofdveld. Alleen Joost was vandaag afwezig waardoor we maar liefst 6 (!) wissels hadden.

Opnieuw een 4-4-2 formatie met Niels en Ben voorin, Erwin, Freek, Rowan en Doelman op het middenveld en achterin Arthur, Sebastiaan, Marcel en Marco.

Al snel blijkt dat Kwiek een kwieke indruk maakt. Met razendsnelle spitsen en een stevig middenveld wordt de Valken verdediging continu op de proef gesteld. Dat het 1-0 wordt is dan ook geen verrassing. Balverlies op het middenveld, bal schiet door. Dennis blijft staan, linkerspits tikt in de korte hoek binnen.

Gelukkig heeft Valken vandaag Capujohn binnen de lijnen. Na een kwartier heeft ie gewisseld met Niels. Zijn eerste balcontact is na een verre trap van achteruit. John plukt de bal uit de lucht en van 25.36 pegelt ie de bal over de kansloze keeper.

Valken lijkt beter in de wedstrijd te komen en krijgt kansjes via Erwin en Rowan. Helaas werkt het veld niet in ons voordeel. Ballen schieten snel door en dat zijn we niet gewend.

Zo ook een kwartier voor rust. Aanval van Valken wordt gepareerd. Counter van Kwiek. Rechterspits kan voorgeven. Linkerspits kopt op de lat en de centrale spits is attenter dan de verdediging en tikt simpel binnen.

Valken laat zich echter niet van de kaart brengen en het is opnieuw Capujohn die op een voorzet vanaf rechts – randje buitenspel – de gelijkmaker binnentikt.

Niet veel later een strakke corner die door Doelman Dekker wordt binnengeknikt. Helaas recht richting keeper zodat deze hem nog over kan tikken.

Vlak voor rust nog een vrije doortocht aan de rechterkant voor Martin. Op het moment van schieten raakt ie hem echter buitenkant wreef. De gezochte verre hoek wordt helaas aan de verkeerde kant van de korte hoek.

Met een 2-2 ruststand kunnen we leven. Na rust direct vele wisselingen. Ivo, Dennis Dup., Jan, Niels komen allemaal (weer) binnen de lijnen. De opdracht is om fel en aggressief te starten is duidelijk, echter…..

De wil zal er ongetwijfeld geweest zijn, binnen no time staan we weer achter.
1) Buitenspelval werkt niet, 3-2.
2) Individuele actie beste speler en afstandsschot in de verre hoek, 4-2.
3) Corner, bij de 1e paal ingekopt door opnieuw de zweetband-man, 5-2.

Tja, en dan wordt het een lastig verhaal. Valken gaat alles of niets spelen. Ben, Nico en John komen voorin te staan en al snel heeft het succes. Na eerdere speldenprikken van Niels, Rowan en Nico is het Capujohn die zijn superdag met een 3e goal beloond. Mooie aanval en vanaf de achterlijn kan hij met een knappe schijnbeweging z’n directe tegenstander en de keeper op het verkeerde been zetten.

Vlak voor tijd zorgt Ben voor de directe aansluitingstreffer. Een afgeslagen corner en vanaf 20 meter plaatst hij de bal over de grond in de verre hoek.

Helaas blijft het hier bij. De resterende 4 minuten zijn te kort en Kwiek kan het duel uitspelen. Zo leiden we de 2e nederlaag van het seizoen. Na afloop wederom een verhitte discussie over het wisselbeleid. Het eerste kwartier na rust blijkt opnieuw funest. Volgende week maar weer eens opnieuw goede afspraken hierover maken.

De actuele stand laat zien dat HSV Sport 6 en Zuidermeer 2 toch wel de grote kampioenskandidaten zijn. HSV staat op 16 punten uit 6, Zuidermeer op 15 uit 5! Hierachter zit een hele grote middenmoot met 9 punten, toch al een flink gat. Momenteel voeren we deze groep nog aan, voor Hollandia, Kwiek 78 en Spartanen. Daar weer achter drie clubs met 6 punten: Westfriezen, Foward en Berkhout. De laagvliegers in onze klasse zijn AGSV 2 (1 punt) en het nog puntloze Twisk 2.

Komende zondag krijgen we bezoek van Westfriezen 8. Een overwinning is een must om ons bovenin de subtop te handhaven!