Bescheiden overwinning voor veteranen

De veteranen hebben zondag 24 oktober tegen het laag geklasseerde HSV Sport 1889 een bescheiden overwinning geboekt. Het werd 2-0 in een van beide kanten zeer sportief duel. Aangezien HSV Sport 1889 tegen een paar grote nederlagen was aangelopen, vatten de veteranen dit duel kennelijk te licht op.
Ook de voorbereiding op deze wedstrijd was verstoord. De wiskundig onderlegde Frits Greuter had via email een ‘wisselformule’ bedacht en uitgelegd, waar niemand een touw aan kon vastknopen. Gelukkig had Frank Hand zich er in verdiept en kon hij de wetenschappelijke verhandeling van Frits Greuter terugbrengen tot een eenvoudige differentiaalvergelijking en deze op een papiertje0 aan de kleedkamerdeur hangen. Slechts de insiders zullen begrijpen hoe de veteranen op hoog niveau hun wisselbeleid in de ruime selectie benaderen.
Dan het voetballen zelf. Het B-veld had de regenval van afgelopen week prima doorstaan. Valken had vanaf de aftrap het betere van het spel, maar kon het niet vertalen in doelpunten. Het werd 1-0 door Ron Laan die bekwaam een voorzet van neef Gerard Laan afrondde. Verder waren er diverse kansen, maar het geluk ontbrak. Vooral een actie van Ben Vroling had een beter lot verdiend. Hij nam de bal knap aan en schoot overtuigend in, maar de keeper redde heel knap en wist de bal via de lat uit zijn doel te ranselen.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. De spitsen voerden hun acties helaas te vaak te verder door of misten zo nu en dan jammerlijk, waardoor de produktie in de voorste linie stokte. Wel maakte Gerard Laan als middenvelder nog een supergoal. Op aangeven van Ron Laan, mikte Gerard Laan met uiterste precisie de bal in de rechterbovenhoek. Een ‘beauty’, waardoor het aantal doelpunten weer minder belangrijk is.

Volgende week volgt het uitduel tegen VVS en dan worden de veteranen op de proef gesteld, waar dat tot dusverre dit seizoen niet het geval was. Het teamspel zal dan de overhand moeten hebben boven de individuele acties. De aanloop naar dit duel is voorbeeldig: alles gewonnen.
Blijf het volgen via de website of beter nog: kom eens kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Julian Kunne, 18-05 (15 jaar)
Judith Leijen, 19-05 (52 jaar)
Rien Mohle, 19-05 (71 jaar)
Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Copyright © 2024 De Valken