Weer drie punten voor Valken D2

Valken D2 reisde af naar Wervershoof om op het schitterende sportcomplex Westrand de wedstrijd tegen VVW D3 te spelen. Het werd voor De Valken de vijfde zege op rij. Het had de dagen voor de wedstrijd veel geregend en een afgelasting werd gevreesd, maar uiteindelijk konden onze matadoren aantreden op een prima veld onder een glorende herstzon.

De startopstelling van De Valken was door coach Sam Meissen als volgt bedacht: op doel Bart van Dulmen, verdedigers Mark Visser, Daan van der Oord, Lora Steen en Jurrian Feijen, middenvelders Jan Langedijk, Ronald Laan en Wouter Laan en voorin Danny van der Velde, Tim Stammes en Bas Meissen.

De Valken kwam in de eerste fase onder druk te staan en dat was men de laatste tijd niet gewend. De verdedigers verweerden zich echter prima, maar toch kwam VVW op een 1-0 voorsprong. Een strak schot van de linksbuiten van VVW – de uitblinker van zijn team – kon doelman Bart van Dulmen niet onder controle krijgen. Hij raakte de bal nog wel maar de bal stuiterde achter de lijn en zodoende was de tegengoal een feit.

De vraag was of de D2’ers in staat zouden zijn om de achterstand ongedaan te maken. Immers, de laatste weken vielen de doelpunten als rijpe appelen aan de goede kant, maar nu werd het dus knokken om terug te komen in de wedstrijd. Gelukkig deed De Valken dat ook. Gaandeweg de eerste helft kwam D2 beter in zijn spel . De beloning van goede combinaties vanuit het middenveld kon niet uitbijven en het was Wouter Laan die met een geplaatst schot doel trof. Na deze gelijkmaker stichtte ook Ronald Laan nog serieus gevaar met een sterk afstandschot, maar de goede keeper van VVW maakte het schot onschadelijk. Verder kwam Tim Stammes een paar keer gevaarlijke voor de goal.

Hoe zou het gaan in de tweede helft? Lora Steen en Tim Stammes maakten plaats voor Nick Vriend en Terry Sikkema. D2 ging op zoek naar succes, maar het zou een moeizaam verhaal worden. Het combinatievoetbal van de eerste helft zagen we niet meer terug. Teveel spelers gingen “lopen met de bal” en daardoor kon VVW de aanvallen met gemak opvangen. De ruimte met name aan de rechterkant bij de vaak vrijstaande Bas Meissen werd te weinig benut.

Toch wist De Valken op voorsprong te komen. Er was op dat moment een wat warrige situatie. Een brildragende VVW’ers kreeg de bal vol in het gezicht en iedereen dacht dat het spel (terecht) stilgelegd zou worden voor een blessurebehandeling, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Daardoor kwam plotseling Danny van der Velde in kansrijke positie en met een overtuigende knal benutte hij die kans: 2-1 voor De Valken.

VVW probeerde in de slotfase nog langszij te komen. De verdediging van De Valken stond keer op keer onder druk, maar de geelzwarten wisten niet te scoren. Bart van Dulmen had het deze keer erg druk, maar hield bekwaam zijn doel verder schoon. Eén keer kreeg De Valken de hulp van de lat. De verdedigers deden het ook prima. Mark Visser en Jurrian Feijen speelden gedegen op de vleugels en Daan van der Oord speelde soeverein centraal en wist vele ballen het strafschopgebied uit te werken voordat VVW er iets mee kon doen.

Gelukkig kwam De Valken op een veilige 3-1 voorsprong. Het was Terry Sikkema die met de bal aan de voet van achter naar voren het veld overstak en met een paar soepele passeerbewegingen een schietkans kreeg. Met een droge knal verschalkte de blonde verdediger de VVW-keeper, die na alle reddingen deze bal moest laten gaan.

De Valken kreeg nog meer kansen. Een schot van spits Nick Vriend smoorde helaas in deVVW-defensie en Jurrian Feijen had nog een indrukwekkend schot van buiten het strafschopgebied, dat maar net naast ging. Maar niet alle kansen worden een doelpunt, zo is het nu eenmaal.

Met drie winstpunten keerde D2 huiswaarts. De spelers van D2 wisten zelf ook wel dat ze niet hun beste wedstrijd speelden. Volgende keer moet weer geprobeerd worden het samenspel goed uit te voeren in plaats van kansloze solo’s te ondernemen. Vooral de combinaties brachtten de laatste weken veel succes. Dus daarop moet worden getraind en ook in de wedstrijd moet de bal goed rondgaan. Dan komen de kansen en de doelpunten vanzelf. Tegenstander de volgende keer is Valken D3, dus dat wordt een echte prestigestrijd. Valken D2-Valken D3 is te zien als een derby en we weten na ASV 55 1 – De Valken 1 hoeveel publiek zo’n wedstrijd op de been kan brengen. Tot dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Iris Hooijboer, 21-07 (19 jaar)
Sem Pater, 21-07 (14 jaar)
Rick Vroling, 21-07 (26 jaar)
Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Gert Feld, 25-07 (57 jaar)
Roel de Wit, 25-07 (21 jaar)
Roy Zwagemaker, 25-07 (33 jaar)
Copyright © 2024 De Valken