DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: zat. Simone Hand (06-15211021), zon. Frank Hand (06-53890680) Agenda: Vrijwilligersavond 12 april Programma: handbal | voetbal Uitslagen: handbal | voetbal

Winst in Valkenderby D2-D3 naar de D2

Een bijzondere wedstrijd op 13 november op het Driebansportcomplex: D2 speelde tegen D3 in competitieverband. Door overplaatsing vanuit een te sterke klasse, was het D2-team bij D3 in de competitie beland. De hele week werd naar deze interne Valken-derby uitgekeken en om 11 uur was het zover.

Met de zenuwen in hun lijf betraden de 22 Valken-spelers het veld. D3 had als “uitspelende” ploeg een hesje aan. De leiding was in handen van de vol overtuiging fluitende Joep Heddes, waarmee deze derby een geschikte arbiter kende.

De selectie van D2 bestond uit: Bart van Dulmen, Jurian Feijen, Ronald Laan, Wouter Laan, Bas Meissen, Daan van der Oord, Tim Stammes, Lora Steen, Danny van der Velde, Mark Visser, Nick Vriend, Terry Sikkema en Jan Langedijk.

De selectie van D3 bestond uit: Huub van den Akker, Lars Beemster, Huib de Boer, Nick Duppen, Verena de Groot, Bas Hoffer, Joris Koster, Tim Laan, Kevin Meinders, Frank Mol, Joris Molenaar en Stijn van Rijen.

Op voorhand was de verwachting dat de teams aan elkaar gewaagd zouden zijn, dit afgaande op de uitslagen tot dusverre. In voetballend opzicht kwam deze verwachting ook uit. D3 had in de eerste helft het meeste balbezit en speelde de bal vrij goed rond, maar het team was niet in staat om vanuit balbezit een doelpunt maken.

D2 manifesteerde zich in de eerste helft als een counterploeg, maar dat werd wel met veel effectiviteit gedaan. Tot drie keer toe kon spits Nick Vriend een razendsnelle uitval afronden. Naast zijn hattrick was er nog een wat ongelukkig eigen doelpunt van Joris Molenaar op een voorzet van Wouter Laan. Joris Molenaar liet zich echter niet van de wijs brengen en speelde in de verdediging van D3 een ijzersterke wedstrijd.

Na rust werd vooral duidelijk dat D2 in fysiek opzicht wat verder is dan D3 en daarmee werd het verschil gemaakt. Toch maakte D3 een sterke tegentreffer, waarbij eerst Kevin Meinders vanaf rechts gevaarlijk inschoot en uiteindelijk Joris Koster de bal fraai achter doelman Bart van Dulmen wist te werken.

De score zou uiteindelijk oplopen naar 9-1. Voor D2 maakten Nick Vriend (2x), Ronald Laan, Wouter Laan en Tim Stammes de doelpunten. Het publiek genoot het meeste van het doelpunt van Tim Stammes omdat hier een supermooie aanval aan vooraf ging.

Door deze uitslag kent Valken D2 in deze klasse alleen nog winstpartijen, maar ook de D3 heeft laten zien dat de ploeg goed genoeg is om nog vele punten binnen te slepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 09-03-2024
Ochtend
Veronique/Ahmed Alkadro
Middag
Brady Opmeer/Maarten van Warmerdam

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Nobi Jonker, 02-03 (40 jaar)
Maaike Haijma, 03-03 (16 jaar)
Margreet van Dulmen, 04-03 (54 jaar)
Majel Langedijk, 04-03 (24 jaar)
Morris Laan, 05-03 (20 jaar)
Dieuwertje Karsten, 06-03 (39 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com