De Valken – Midwoud Oostwoud Combinatie 6-1 (2-1)

Na de opmerkelijke wedstrijd tegen St George heerste een week na dato een positieve stemming in de groep. Met alle concurrenten zijn de degens een keer gekruist. Valken weet nu dat geen enkele ploeg voetballend de meerdere is en dat het dus nog een leuk jaar kan worden. Helaas zijn er meerdere kapers op de kust. In totaal 6 ploegen maken in meer of mindere mate kans op de hoogste podiumplaats.

Dat het een vreemde competitie is, bewijst het volgende:
Zonder ook maar 1 nederlaag te hebben geleden, had Valken de 1ste periodetitel niet meer in eigen hand. Het had daarvoor de medewerking nodig van Zwaagdijk en jawel….VADA. Dan vergeten we nog dat de Hemmers zelf ook 3 punten moesten pakken in de laatste wedstrijd van de 1e competitiehelft tegen MOC.

MOC heeft een aparte status in de poule. Ze lijken net tekort te komen om aan te haken bij de topploegen, maar hebben zich intussen vele punten afgescheiden van de staartploegen: de enige middenmoter dus. Vooral thuis zijn ze tot nu toe een lastige horde gebleken. Met dat probleem hoefde Valken geen rekening te houden, want de wedstrijd werd gespeeld in Hem.

Vooraf werd er als vanouds een koninklijk ontbijt geserveerd, ditmaal verzorgd door Mike. De kopspecialist blijkt ook in de keuken uit de voeten te kunnen. De soep en broodjes lieten zich heerlijk smaken. Alleen zal die penetrante geur van de Kipfilet Tandoori nog wel even blijven hangen…

Never change a drawing team, moet Coach Kees gedacht hebben. In vergelijking met vorige week was er geen verandering in de basiself. Onze eigenlijke vaste keeper Michael was er nog steeds niet bij waardoor Edwin wederom het vlaggenschip bij moest staan. Onder de wisselspelers was ook A-junior Niels Fine, die in voorbereiding een goede indruk had achtergelaten. Volkomen begrijpelijk verkoos hij een jaartje bij “zijn team” boven een plaats in de selectie. Aangezien de A1 vrij was, zag Coach Kees zijn kans schoon om hem uit te nodigen. De tactiek was duidelijk: fel naar voren verdedigen en snel druk op de tegenstander.

De opdracht leek niet helemaal goed te zijn gevallen bij de spelers. Het begin was namelijk nogal mat. Niet dat Valken slecht speelde, maar het was allemaal net iets minder fel en druistig dan waar het publiek gewend aan was geraakt. MOC speelde leuk mee, zonder overigens gevaarlijk te worden. De eerste kans die ze creëerden, was een krijgertje van de Valken-verdediging. Edwin kreeg een lastige terugspeelbal en koos voor een voetballende oplossing. Dat dit niet altijd de beste keuze is, bewezen de volgende 5 seconden. We moeten er ook niet teveel woorden aan vuil maken, het stond wel 0-1.

Onbedoeld was de tegentreffer wel de redding voor Valken. De onverwachte tegenvaller bracht namelijk wel het shotje adrenaline in de lichamen van de Roodgroenen. Er werd beter gecombineerd, duels werden gewonnen en de voorhoedespelers kregen genoeg bruikbare ballen. Aanvankelijk leidde het nog niet tot de gewenste gelijkmaker. Mark, Sam, Erik en Bart hadden dit kunnen verzorgen. Laatstgenoemde zag een inzet van de lijn worden gehaald.

In de slotfase voor rust brak het verzet van MOC dan toch. Mark, door de tegenstander “oude man” genoemd, werd gevloerd binnen de 16. Chris benutte dit buitenkansje. Even later was het de oude man zelf die Valken op voorsprong zette. Hij werd diep gestuurd door Erik en vond een gaatje in de verre hoek. Tot de rust bleef Valken oppermachtig en had er al een genadeschot gegeven moeten worden. Sam, sterk op dreef, brak door op links, maar zag kans om geen Valkenspeler aan te spelen, terwijl er 3 volkomen vrij liepen voor de goal. Jos probeerde even later tevergeefs met een listig balletje achter het standbeen de keeper te misleiden en schoot de rebound naast. Rust: 2-1.

De 2e helft begon zoals de 1e was geëindigd. Valken drong aan en vond ook snel het net. Opnieuw was Erik de aangever en opnieuw was “de oude man” de afmaker. De topscorer liet zich even later vervangen met een pijnlijk bovenbeen en nam plaats naast Roan en Bart die ook vroegtijdig de dug-out hadden opgezocht. De vervangers waren Paul, Edwin en Niels Fine.

Het mooie aan dit seizoen is, is dat de wisselspelers echt iets extra’s kunnen brengen. Dit gegeven kan nog wel eens van pas komen in de resterende wedstrijden. Overigens leek dit in het begin niet zo te zijn. De spreekwoordelijke nachtkaars daalde af vanuit de kantine richting het hoofdveld. Valken liet zich inslapen door de veilige stand en de beperkte tegenstand. Enkele keren dook MOC zowaar nog op voor Edwin. De doelman liet zich geen 2e keer verrassen en redde tweemaal knap.

Het laatste kwartier gaf Valken nog even gas. Dat wasmaar goed ook, want het met grote getale opgekomen publiek begon al te klappertanden. Paul eiste in deze fase een hoofdrol op. Tot driemaal toe was hij de aangever bij een doelpunt. De 4-1 werd binnengegleden door Sam. Even later kwam na een aanval over links de bal voor de voeten van Erik. Zijn schot was een stuk trefzekerder dan voor rust. Tenslotte scoorde Mike zijn 4de treffer van het seizoen door alert de reageren bij een lage hoekschop (6-1). Zo kreeg de eindstand nog een eclatant tintje, wat niet eens geflatteerd hoeft te worden. Mijn geheugen heeft het niet toegelaten dat ik alle kansen heb onthouden….

Na de wedstrijd was er nog meer goed nieuws. Concurrent St George had een flinke nederlaag geleden tegen Zwaagdijk. Hiermee stijgt Valken naar de hoogste trede in de stand. Weliswaar is Medemblik qua verliespunten licht in het voordeel, maar de inhaalwedstrijd moeten ze eerst nog maar zien te winnen. Als dat niet gebeurt, is de 1ste periode binnen. Hoewel de ploeg van Fred Breg goed op dreef is, hopen we natuurlijk op een stuntje van onze buren.

Tenslotte kan ik nog meedelen dat Kees Broers zijn contract met 2 jaar heeft verlengd. Dat is een signaal dat de ambitieuze Westwouder MET Valken de stap omhoog wil maken. Wie weet… gebeurt dat al sneller dat van tevoren gedacht werd. Zover is het nog LANG niet. Valken is nu 2 weken vrij en op 12 december volgt dan de lastige uitwedstrijd tegen Victoria. Deze wedstrijd zal haast zeker doorgang vinden aangezien de Obdammers de beschikking hebben over een kunstgrasveld.

Komt dat zien!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Julian Kunne, 18-05 (15 jaar)
Judith Leijen, 19-05 (52 jaar)
Rien Mohle, 19-05 (71 jaar)
Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Copyright © 2024 De Valken