Uitstekende 2e helft niet toereikend voor helden tegen koploper

Je kan dit verslag op 2 manieren beginnen:

1) Een prachtig najaarszonnetje, bijna geen wind, heerlijk weer om een lekker potje te voetballen bij de trotse koploper in het pitoreske Zuidermeer.

of

2) Half elf, geen kop te zien op het Valken-complex, half 12 in Zuidermeer: er staat nog maar 7 man. Tien minuten later komen er nog eens 6 man aankakken. En dan moet je ook nog tegen de ongeslagen koploper op een drassig en zompig knollenveld.

Laten we maar voor de 1e variant kiezen. Vandaag slechts 1 wissel aangezien John, Rowan (beiden blessure), Niels (Parijs), Ben (Preston Palace), Marco (Valerieverlof, gefeliciteerd!) en Erwin (?) niet aanwezig waren.

Op zich geen probleem, een ieder weet gewoon dat ie vol aan de bak moet. Jan begint als wissel, maar al snel spoedt Joost zich richting toilet om pas in de 2e helft weer binnen de lijnen terug te keren.

Valken begint dramatisch aan het duel en staat al snel op een 2-0 achterstand. Tot tweemaal toe is er een persoonlijke fout achterin waardoor de bezoekers aan de goedkope voorsprong komen. Eerst kan de linkerspits zomaar doorlopen. Niet veel later is er een vrije trap (na een onschuldige actie van Marcel – geen overtreding) en bij de 2e paal wordt niet meeverdedigd.

We worden pas echt wakker geschud als Nico vanaf de middenlijn een terugspeelbal geeft aan Dennis. Echter, op zo’n veld is dat niet mogelijk. Totaal geen vaart in de bal en de spits kan richting goal. Gelukkig is Dennis nog alert!

Hierna begint Valken eindelijk eens wat mee te voetballen. Het meeste gevaar komt via de rechterzijde waar Sebastiaan meerdere malen de achterlijn kan halen. De voorzetten komen wel maar helaas leidt dit nog niet tot goals.

Hierna worden ook de aanvallen via het midden gezocht. Marcel, Ivo en Freek combineren zich tot randje 16, veel verder komt het echter niet. Tot tien minuten voor rust. Ivo stoomt weer op en zet hoog voor. Doelman Dekker gelooft in deze kans en grijpt hem. Herinnert u zich de goal van Bergkamp tegen Argentiniƫ toch? Een exacte kopie! Hij plukt hem uit de lucht, de keeper tast mis en met zijn rechterbuitenkant weet ie hem nog binnen te tikken.

Helaas is er vlak hierna toch een moment van onachtzaamheid achterin. Dennis hervat het spel met een simpele bal op Dennis. Die heeft iets te veel tijd en laat zich de bal ontfutselen. Et voila: de 3-1.

De rust wordt rustig beleefd. Dat zou natuurlijk kunnen komen door de geste van de thuisploeg (of heeft toch iemand ze meegenomen): Broodjes bij de thee!

De helden komen op krachten en overlopen in het eerste half uur de thuisploeg. Al snel is de aansluiting er: Het is Nico die met een flitsende solo langs 4 verdedigers slalomt en met een knappe sleepbeweging en een dito schuiver de 3-2 maakt.

De aanvallen volgen in een rap tempo. Eerst krijgt Martin een dot van een kans na een prima actie van Ivo. Helaas belandt de voorzet net naast hem. Niet veel later doet Ivo het maar het zelf en kopieert ie Nico’s actie. Prima zelf doorgegaan en 3-3.

Twintig minuten spel en Sebastiaan wordt de diepte in gestuurd. Rechtsback staat wederom te slapen en Sebastiaan lobt de bal over de uitgelopen keeper heen. Schitterende goal, dit had ie in de 1e helft ook al kunnen doen. Zuidermeer wordt woest – scheidsrechter geeft aan dat het absoluut geen buitenspel is. Verdediger vloekt – krijgt rood. Maar dan: de scheids gaat alsnog naar de grensrechter en keurt de goal af!!! Ongeloof bij de helden, maar ze gaan gewoon door.

Vlak na dit incident een vrij trap aan de rechterzijde. Joost komt mee naar voren en de voorzet is prima op de penaltystip. Daar staat Joost en hij kopt de bal binnenkant paal binnen. Een voorsprong van 3-4! Wat een wedstrijd, wat een strijd.

Hierna nog 2 kansen om de voorsprong te vegroten. Een inzet belandt binnenkant paal bij de keeper. Een andere inzet belandt op de kruising, de rebound smoort in de rood-zwarte muur.

En tja, de storm gaat wat liggen. Er wordt weer twee keer slecht verdedigd. Eerst aan de linkerzijde, Jan probeert drie man uit te spelen en verliest de bal. De voorzet is op de linkerspits die wederom simpel kan binnenschieten. Vlak voor tijd blijkt dat gifbeker echt leeg moet. Een scrimage voor de goal en de spits is het meest alert.

Een laatste stormloop op het Zuidermeer-doel volgt, maar de tijd is te kort en de longen zijn leeg. Helaas, de punten laten we achter. Niet nodig, maar ’t is gebeurd. De helden hebben zich kranig verweerd. Volgende week het inhaalduel tegen HSV Sport 1889 6. Ook al zo’n prima presterende formatie. Zij staan 2e. We kunnen opnieuw vol aan de bak.