Valken 3 moet weer op gang komen

Al 2 weken achter elkaar geen wedstrijd gespeeld vanwege afgelastingen en de voorlaatste training ging ook al niet door. Valken 3 miste routine. Dat was niet te zeggen over de zaterdagnachten. Een kroegentochtje in Enkhuizen, een feestje in de Irma la Douche. De vraag is dan ook, is gezelligheid belangrijker dan de sportieve prestatie?

Zondagochtend was een twaalf koppig team sinds enkele weken weer verenigd. De gezelligheid was binnen één seconde als oude makkers onder mekaar weer terug. Aangekomen op de Jisperweg in Westbeemster stonden daar de selectiespelers van WBSV 2 al flink warm te lopen, wat ook wel mocht op dit frisse dagje. Gelukkig scheen het zonnetje prachtig mooi, waardoor de brakke gezichtjes van de Valkenaren nog bleker uit de verf kwamen.

De scheidsrechter startte het duel tussen de nummer 2 en 9 van de competitie. WBSV bleek de scherpste in de opening. Alhoewel Valken 3 zijn best deed, het wou niet zoals op de afgelopen training onder toezicht van Theo Hofland. Op het middenveld hadden Niels van ’t Hoff en Roy Zwagemaker het lastig met de sterke as van WBSV. Een gaatje in de Valkendefensie viel na ongeveer 15 minuten spelen. 1-0. Aan de inzet en felheid van Valken drie was geen gebrek, het karakter van deze Valkenaren is dan ook ‘strijdlustig’ te noemen. Toch vielen in de eerste helft nog de 2-0 en even later ook nog de 3-0 uit een goed ingeschoten vrije trap. De baalstemming van Bas Gagliardi hielp ook al niet voor het moreel.

In de rust maakt menigeen een diepe zucht. Gelukkig zorgde een lekker bakkie thee voor een goede doorstomer. We moesten maar eens aan de bak. Lekker fel lekker tikken, zoals de Hyena altijd zegt.

Tweede helft. Erwin Groot probeerde de coach van de tegenpartij af te leiden met een vleugje gezellig ouwehoeren. De desbetreffende coach zei nog: “We hebben nog nooit zo goed gespeeld”. Het viel dus wel mee hoe goed WBSV was. Het ontkaterde Valken pakte dan ook steeds meer kansen. Helaas viel Dennis Hofland uit vanwege een blessure. Michael Nan nam zijn positie op links over en hield samen met Sven Boots de zijde verdedigend onder controle. Aanvallend stond daar Bas Gagliardi. Een snelle loopactie bracht hem één op één met de keeper. Bas schoot, maar raakte de man waardoor de bal afketste. Door goed opstellen van Erwin Hofland leek het wel een assist en kon Erwin rustig door het midden intikken. 3-1. Valken bleef doorgaan, de conditie van WBSV begon parten te spelen waardoor af en toe Jouke Wiltenburg verder naar voren kon schuiven richting het territorium van Michel Hoffer. Achterin bij Valken werkte Bas Dobbelaer en Jeroen Goedhart een vrijwil foutloze tweede helft af. Een enkele perfect uitgevoerde swalbe van de Christiano Ronaldo Look-a-like van WBSV bezorgde hun nog een penalty. De keeper van WBSV maakt het af. 4-1. Het voelde niet als een vernedering want Valken 3 had een mooiere middag gehad dan welke speler van WBSV dan ook.

Was het dan toch jammer te noemen dit verlies? Voor de wedstrijd kon je al zeggen waar het aan lag. Te veel biertjes, te weinig slaap, gebrek aan routine. Zeiken op elkaar maakt het alleen maar erger. Het beste wat je kunt doen is er een mooie en gezellige voetbalzondag van maken. Toch had het mooier geweest met een overwinning, of wellicht als het damesteam ook gebruik had gemaakt van de gezamenlijke douches tussen beide kleedkamers.

Valken 3 bedankt hun supporters en Theo Hofland en zien jullie graag terug bij de volgende wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Johan Dekker, 19-07 (52 jaar)
Robin Vreeker, 19-07 (17 jaar)
Iris Hooijboer, 21-07 (19 jaar)
Sem Pater, 21-07 (14 jaar)
Rick Vroling, 21-07 (26 jaar)
Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Copyright © 2024 De Valken