Valken D2 ten onder tegen HSV Sport 1889

De Valken D2 is in de eerste wedstrijd na de winterstop tegen een nederlaag opgelopen. Dat zijn we niet gewend van de mannen van Sam Meissen. Op de overwinning van HSV Sport 1889 D 1 was echter niets af te dingen. Gaandeweg de wedstrijd kreeg HSV Sport 1889 steeds meer grip op het spel en met een paar handige spelers in de voorhoede, vielen er aan de verkeerde kant de nodige doelpunten.

Wel moet worden gezegd dat Valken D2 niet in een vertrouwde formatie speelde. Keeper Bart van Dulmen was er een weekendje op uit en verder had de griep toegeslagen. Diverse spelers hadden in de aanloop naar de wedstrijd last gehad van de griep en Terry Sikkema en Daan van der Oord waren zelfs helemaal afwezig. Dat gemis betekende een verzwakking van de verdediging, waardoor Tim Stammes achterin kwam te spelen. Maar dat had weer gevolgen voor het middenveld. Kortom, de opstelling was niet optimaal.

In de eerste helft kon invalkracht Rick Boon nog veel compenseren met zijn geweldige snelheid. Hij maakte twee doelpunten, waardoor het halverwege 2-3 was. Ook Demian Dekker, overgekomen van ASV ’55, deed mee.

Na rust lukte het helaas niet meer. Nick Vriend scoorde nog wel een knappe goal, maar aan de andere kant kreeg De Valken er weer drie om de oren. Einduitslag 3-6.