Victoria O. – De Valken 3-1 (0-0)

En zo kwam er een eind aan een mooie reeks zonder nederlaag. Verliezen went sowieso nooit, maar als het zo lang geduurd heeft dan is het helemaal even slikken. Natuurlijk was het onnodig, natuurlijk waren er kansen en natuurlijk zijn er excuses. Aan de andere kant hebben we ook wedstrijden die we ook hadden kunnen verliezen eerder in het seizoen alsnog uit het vuur gesleept.

De dag begon al niet naar wens. Jos, toch een belangrijke pilaar in de groep, lag ziek op bed. Daarbovenop was er nog een verslaper waarvan we de naam niet zullen noemen. Dan was er nog de afwezigheid van Erik door een schorsing en Mike vanwege te weinig trainingsarbeid. Kees moest noodgedwongen een beroep doen op de niet 100% fitte Edwin tegen zijn eigen principes in. Koos stond er op vanaf het begin, voor de eerste keer dit seizoen. Mats begon op linksachter en Mark Borst op rechts.

Tegenstander was concurrent Victoria O. De thuiswedstrijd eindigde in een onnodige 1-1.. De wedstrijd werd gespeeld op een kunstgrasveld, ook een nieuw fenomeen voor veel spelers. Tenminste in competitieverband, want de winterstop werd benut om enkele oefenpotjes te spelen op de nieuwerwetse ondergrond.

De wedstrijd dan. De 1ste helft gebeurde er niet bijster veel. De straffe wind, het “veld” en de lange bal belemmerden veel aanvalsopzetten. Verder was er nog de scheidsrechter die weliswaar correct, maar vooral ook veel fluitte. Edwin moest eenmaal handelend optreden op een schot uit de 2de lijn. Vlak voor rust hoefde dat niet, maar ontsnapte Valken wel toen een vrije trap rakelings langs de paal gierde. Ondertussen had het wel gewoon 0-1 moeten staan. Bart ging sterk door op rechts, maar vond Mark noch Paul. Laatstgenoemde kwam de welbekende teenlengte tekort. Al met al had Valken het aardig voor elkaar. Geen reden voor paniek, zoals coach Kees ook in de rust benadrukte.

De 2de helft begon Valken sterk. Dit resulteerde een kleine 10 minuten na rust in de 0-1 door Paul. Daarna was het even over met Valken. De voorsprong leek eerder verlammend dan bevrijdend te werken. Victoria duwde de Roodgroenen terug op eigen helft. Tot kansen leidde dit overwicht nog niet. Sterker nog, Bart had de 0-2 op de schoen toen hij alleen voor de keeper werd gezet. Hij miste in eerste instantie, maar de rebound bracht nog een grotere kans. In plaats van de rust de houden en Mark aan te spelen schoot hij vanaf de achterlijn in het zijnet. Achteraf dus een dure misser.

Het laatste kwartier voltrok zich het drama. Eerst was er de handsbal van Koos. Niet bewust, maar in de ogen van de scheids vermijdbaar. Niet lang daarna verkeek de verdediging zich op de zoveelste lange bal. Met meer geluk dan wijsheid rolde daarna de bal in doel. Valken probeerde wanhopig nog het tij te keren. Dit resulteerde in 1 kans voor de ingevallen Mike. De verdediger zag zijn inzet via de paal naast gaan.

De laatste minuut viel de genadeklap. Mark leed balverlies terwijl heel Valken net ten strijde trok. De counter werd knap uitgespeeld en het vonnis was definitief geveld.

Volgende week wacht een opponent van kleiner kaliber, te weten Berkhout. Het is afwachten hoe de krijgers deze tegenslag zullen verwerken, maar gezien de resultaten van de volgende tegenstander lijkt een herstel niet onmogelijk. Voorlopig is er qua rangschikking niet verloren. De maand februari zal wat dat betreft meer duidelijkheid verschaffen.