Veteranen zetten Dynamo met 4-0 aan de kant

De veteranen namen het zondag 6 februari op tegen Dynamo veteranen 2 uit Ursem. De uitwedstrijd was destijds de competitieopening voor de veteranen en toen werd het een krappe 4-3 overwinning voor De Valken. Op voorhand werd van Dynamo goede tegenstand verwacht, ook al omdat er zo nu en dan door de Ursemmers mooie uitslagen waren geboekt. Toch werd Dynamo op het vertrouwde B-veld met 4-0 eenvoudig aan de kant gezet.

De stormachtige wind had een behoorlijke invloed op het spel, maar de veteranen wisten Dynamo voortdurend onder druk te zetten. Helaas bleven in de eerste helft wat kansen onbenut en soms bleven de k ansen uit omdat het tempo van achteruit te laag was om Dynamo in problemen te brengen. Sjaak Laan, Ron Laan en Ben Vroling lieten mogelijkheden onbenut, al mag gezegd worden dat de keeper van Dynamo zijn mannetje wel stond en goede reddingen verrichtte. Ook een mooi schot uit de tweede lijn van Piet Vriend werd helaas geen goal.

De ruststand was toch 1-0. Nadat Frank Hand sterk doorzette in het strafschop gebied, kon de meegelopen Ron Laan de vrijvallende bal hard uithalen en onderkant lat de openingstreffer laten aantekenen. Scheidsrechter Sjaak Groot trapte niet in het flauwe protest van Dynamo alsof de bal de achterlijn niet gepasseerd zou hebben.

In de tweede helft kwam Marco Bakker in het veld en hij was meteen succesvol. Op en splijtende dieptepas van Piet Vriend, maakt Marco Bakker oog in oog met de keeper geen fout. Door de snelle 2-0 was het verzet van Dynamo direct na rust gebroken.

De Valken liep nog uit naar 4-0. Twee keer was opnieuw Frank Hand bij de goals betrokken. Zo kon Frank Hand tevreden terugkijken op de wedstrijd, waarin hij twee keer in het strafschopgebied werd getackeld en om een penalty vroeg, maar die niet kreeg. Wel of niet een schwalbe, er zou de hele zondag nog op het sportpark De Drieban over worden nagesproken…

Bij de 3-0 legde Frank Hand de bal vanaf links voor het doel, waar Ron Laan goed inliep om de bal tussen allerlei verdedigers in over de lijn te werken. Daarna volgde nog een schot van zestien meter van de Voorzitter, waar de keeper alle moeite mee had. Marco Bakker kon de bal oppakken en zijn tweede doelpunt van de wedstrijd maken. Met een fraaie boogbal had Marco Bakker vlak voor tijd helaas geen succes.

Kansen voor Dynamo waren er de hele wedstrijd niet geweest. Timo Groot deed na lange tijd weer mee en dat kwam goed uit omdat Jan Koster ontbrak. Zo werd achterin bij De Valken elk mogelijk gevaar van Dynamo in de kiem gesmoord. Het tempo was de tweede helft wat hoger, waardoor ook mooie combinaties op de mat werden gelegd. Niet alle aanvallen werden een doelpunt, maar dat valt ook niet te verwachten. Al met al een overtuigende winst.