Helden ook nog ongeslagen in 2011. Nico op schot

Het tweede duel in 2011, tegen nieuwkomer HOSV 2. De Hoogwoud/Opmeer combinatie speelde 2 duels in onze competitie en verloor die beiden. De helden mochten zich weer prijzen met de brede selectie: Dennis, Ben, John, Marcel, Sebastiaan en Jan waren niet aanwezig. Slechts 1 wissel

Valken begint het duel met de stevige Noordwester in de rug. Een weelde zo blijkt al snel. Valken trapt af, Rowan wordt diepgestuurd, verdediger zit er tussen. Deze wil terugspelen, maar wat in het verdere verloop van dit winderige duel niet meer gebeurd: Balletje voor de wind is te zacht. Nico is zo scherp als een Mes en zit er tussen. Hoppa, nog geen minuut spelen en het staat 0-1.

Niet veel later is het opnieuw de inval-spits die zijn broer een vreugdedansje langs de lijn laat maken. De diepe bal van achteruit en opnieuw is Nico sterker dan de verdediger en sneller dan de uitkomende doelman.

Na een kwartier, het wordt eentonig, opnieuw de heer Redeker die een streepje achter zijn naam mag zitten. Een verre uittrap van achteruit – ik meen Doelman Dekker – verdediging uit elkaar gespeeld en Nico is wederom een attent.

Zo, Valken gooit de wedstrijd in het slot en gaat rustig achterover leunen en genieten van de 0-3 voorsprong. HOSV komt drie minuten voor rust voor het eerst bij Doelman Dekker, dit na een communicatiestoornis in de helden verdediging. Een onvervalst Gausguffie belandt naast de goede kant van de verre paal. Ruststand 0-3.

Tijdens de rust is de wind niet gedraaid en ook niet gaan liggen. We staan dus 45 minuten lang met onze rug tegen de kleedkamer- en kantinemuur aan. De spaarzame counters leiden niet tot kansen. Niet 1 doelrijpe kans voor de helden in het 2e bedrijf. Ivo is nog het dichtstbij. Hij stoomt vanaf eigen 16 op en komt het vijandelijke doelgebied binnen. Uitgeput van zo’n lange trip tegen wind struikelt ie vlak voordat hij wil schieten over zijn eigen benen.

HOSV mag dan wel het initiatief hebben, tot veel uitgespeelde kansen komen zij evenmin. Veel ballen worden te diep gegeven door de wind. Doelman Dekker kan veel passes oppikken, vele andere belanden naast / over de goal.

De hoopgevende treffer van HOSV – na een minuut of 10 al – komt dan ook letterlijk uit de lucht vallen. Een afgeslagen voorzet wordt door de mid-mid op een metertje of 20 uit de lucht geplukt. Niet aarzelen, boem, en de bal belandt in het kruis. Doelman Dekker blijft aan de grond genageld, kansloos als hij is op deze uithaal.

Dat was de tweede helft, HOSV de bal, een scheidsrechter die als 3e partij ook zijn eigen wedstrijd speelde en verder de helden aan het wegroeien en puinruimen. Na een draak van een tweede helft toch drie punten meenemen uit Hoogwoud/Opmeer. Inpakken en wegwezen dus.

Komende zondag komt Berkhout 3 op bezoek. In het eerste duel van het seizoen konden we de rood-zwarten op een 0-3 nederlaag trakteren. Komt dat zien: 13:00 aanvang in hopelijk een minder-winderig C-stadion.