Veteranen pakken verdiende winst tegen concurrent WSV 1930

In alle vroegte waren de veteranen uit bed gekomen om op tijd op het kunstgrasveld te staan in Wormer, waar tegenstander WSV 1930 hongerig De Valken stond op te wachten. WSV en De Valken vormen samen met Always Forward de top 3 in de competitie en de winnaar van dit duel zou dus goede zaken doen.

De Valken begon goed met verzorgd voetbal, maar de echte scherpte ontbrak nog. Helaas werkte de scheidsrechter ook niet mee. Een tackle van achteren op Sjaak Laan had een penalty moeten opleveren en diezelfde Sjaak Laan werd vrij richting het doel gezet door Frank Hand, maar helaas ten onrechte voor buitenspel teruggefloten. Geen doelpunten voor De Valken in de eerste helft.

Wel een doelpunt voor WSV. Uit een sterk genomen hoekschop volgde een schampkopbal waar de Valkendefensie, inclusief keeper Theo Hofland, geen grip op kreeg. Goed doelpunt voor WSV, maar de 1-0 voorsprong voor de thuisploeg was geen juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

In de rust zetten de veteranen, zoals alleen de veteranen dat kunnen, elkaar op scherp in de kleedkamer. Zo’n kwartiertje is voer voor sociologen, maar die mogen dan niet naar binnen. Met enige omzettingen in het team, trok De Valken in het resterende half uur ten strijde met maar één doel voor ogen: de achterstand ombuigen in winst.

Met veel elan, inzet en mooie combinaties zou dat gaan lukken ook. WSV stond de tweede helft weer onder forse druk. De gelijkmaker viel uit een diagonaal genomen vrije trap van Marco Bakker die vanaf de achterlijn voor het doel gekopt werd door Frank Hand. De aanvallers stonden klaar om deze kans te verzilveren en dat deed Eddy Bakker inlopend met het hoofd. Fraai voetbal aan de Zaan.

Niet lang daarna volgde de 1-2 voorsprong voor De Valken. Marco Bakker stond weer aan de basis. Hij werd weggestuurd aan de rechterkant door Wilfried Laan en voor doel waren er weer diverse mogelijkheden. De lage voorzet van Marco Bakker belandde bij Ben Vroling, die zich slim had opgesteld bij de tweede paal en de bal kon aannemen en daarna eenvoudig intikken. Het zou de winnende treffer blijken, waarmee weer eens was te zien dat Ben Vroling een waardevolle speler voor het veteranenelftal is en blijft.

Het duel was van beide kanten scherp en de slag op het middenveld loog er niet om. Met name Frank Hand buffelde zich een slag in de rondte en zijn fanatisme werkte aanstekelijk op de ploeg. De scheidsrechter had een moeilijke ochtend, maar bij het laatste fluitsignaal kon iedereen terugkijken op een aantrekkelijke, felle pot voetbal, met een terechte winnaar.