Valken 3 klimt door overwinning bij HSV Sport naar het linkerrijtje

Na twee overwinningen op rij deed middenmoter Valken 3 goede zaken in de 7e klasse. Daarbij is het verslaan van ASV altijd als suiker op de koek. Nu was deze keer HSV Sport uit Hoorn een nogal taaie koek. Ook een middenmoter die overigens vorige week nog verloor van de nummer laatst. In tegenstelling tot Valken 3 die zo even de nummer 2 en 4 van de competitie puntloos naar huis stuurt. Dit gezegd te hebben moest de nummer 7, HSV Sport, ook goed te doen zijn.

Veel zieken en half geblesseerden deze week teisterde het spelersaanbod van de Valken. Waaronder de keeper Jeroen Goedhart, die nog steeds last had van zijn elleboog. Verder moesten wij Erwin Hofland en Jouke Wiltenburg missen. Jeroen Goedhart speelde overigens wel mee als rechtsachter. Verder was een extra Jeroen gestrikt ter ondersteuning van ons team op de linksmiddenpositie, Jeroen Laan.

Klaar voor de 3e wedstrijd in 2011. Een mooie voetbaldag, weinig wind, niet te koud of te warm. HSV Sport was er ook klaar voor en trapte af. Valken 3 kon het in de beginfase achterin prima controleren. Het centrale blok bestaande uit Niels van ’t Hoff en Bas Dobbelaer speelden goed samen met keeper Dennis Hofland. De vleugelverdedigers Jeroen Goedhart en Sven Boots zetten uitstekend de rem op de buitenspelers van HSV. Bij de verdediging van HSV daarentegen was er geen grip te krijgen op het loopvermogen van de Hyena met de krullen, Bas Gagliardi. Alsof zijn krullen een soort van veringen waren, kopte hij na uitstekend voorgeven de 0-1 binnen. Even later weer een aanval via links bij Jeroen Laan op Bas Gagliardi. Hij schopt de bal hoog voor en de rechtsbuiten Erwin Groot weet de bal in enen gecontroleerd naast de doelman van HSV te krijgen. 0-2. Hierna ontstaat er een rare situatie achterin. HSV lijkt te scoren, maar de bal ligt achter het doel. De scheids vraagt aan Dennis of de bal er in was gegaan. Deze zegt uiteraard niet veel en wil verder gaan met een doeltrap op aangeven van Roy Zwagemaker. Hierop wordt de scheidsrechter boos en staat hij op het punt de wedstrijd te staken als niemand eerlijk kan zeggen of hij zat of niet. Valken 3 is van mening dat, als iedereen eerlijk is over zijn acties. Er ook geen scheidsrechter nodig is, laat staan een grensrechter, die HSV overigens sowieso al niet had geregeld. Valken kan hierbij altijd rekenen op vaste kracht, Ramon Koppes. Maargoed, Dennis was uiteindelijk zo eerlijk om te zeggen dat het een doelpunt was. 1-2. Het antwoord van de Valken was, als Arjen Robben tegen Frankrijk op het laatste EK in 2008. De Hyena met een schitterend doelpunt. Het werd gelijk na de 1-2 een 1-3. Nog vlak voor rust weet HSV Sport bij te benen. 2-3. Michael Timmer kreeg nog een kans om te draaien en te schieten, maar de goedgevulde verdediger van HSV Sport zat er kort op.

Valken 3 voelde dat zij beter waren. ‘Dit zijn gewoon 3 punten jongens’ aldus Sven Boots. Meer passes over de grond, niet te moeilijk. Snel die loeihete thee naar binnen werken en Valken 3 ging doorgestoomd en wel terug naar het strijdveld.

Aftrap tweede helft. Valken 3 moest even inkomen. Nog voor dat succescoach Jelle Koopman terug was met de watertas en de nieuwe bidons, was het al incasseren voor de Valken. 3-3. – even tussendoor – De coach is zo slank dat hij tussen de spijlen van het hek bij HSV paste om de bal te halen, wat leidde tot veel jaloerse blikken aan de kant van HSV sport, vooral bij de centrale verdediger. Enfin. De frustratie werd groter na nog een ongelukkig doelpunt voor HSV Sport. 4-3. Het ging niet goed. Veel kansen voor HSV sport en de slapende reus in de vorm van Valken 3 werd ontwaakte. De kater zakte weg. De strijdlust wakkerde aan. HSV Sport werd moe. Valken 3 stoomde langszij in de vorm van de snelle Hyena. Een schot ver van de linkflank stuiterde tien centimeter voor de doellijn toen de linksachter van HSV hem nog eruit wou tikken, tevergeefs. 4-4. Valken 3 nam nu het overwicht. Via de rechterkant een pass van Roy Zwagemaker op Ron Boon. Deze gaf een formidabele diepe voorzet op alweer Bas Gagliardi die op snelheid was(dus gevaarlijk). Hij controleerde de bal, draaien, schieten, doelpunt. 4-5. Nog een doelpunt om de wedstrijd te besluiten zou mooi zijn. Via de rechter kant kreeg Erwin Groot de bal in de voeten gespeeld en kwam 1 op 1 met de keeper. Gecoacht met de woorden ‘let op Michael’ keek Erwin links en dacht Michael Timmer net buitenspel te zien lopen, waarna het schot op doel faalde. Het bleek Micheal Nan daarachter te zijn die volledig vrijliep. Communicatiefout. Ongeveer 2 minuten daarna vrijwel exact dezelfde situatie. Erwin Groot kwam op rechts met de bal. Vlak voor de keeper tikte hij links naar weer Michael Timmer die het koelbloedig afronde. 4-6. De aanvallers van HSV gaven de moed op, waardoor achterin Bas Dobbelaer, Sven, Jeroen, Roy en Dennis, geen bal meer doorlieten. Einduitslag 4-6 in het voordeel van de Valken.

Alweer een overwinning die Valken 3 voor het eerst dit seizoen in het linkerrijtje sleept. De taaie koek in de vorm van SV Sport was volledig opgepeuzeld en werd ingeruild voor nog een vette hap bij restaurant den Gulden Bogen (McDonalds). Volgende week uit bij Spirit 6. Waar Valken 3 vorige keer thuis nog tegen verloor met 2-6. Nu alle teams die boven Valken staan één voor één worden opgepeuzeld, moet dit toch zeker een zaak van 3 punten inpakken en wegwezen zijn. We zullen zien. Valken 3 is er klaar voor.

Valken 3 bedankt alle supporters en zien jullie graag terug bij de volgende wedstrijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Gert Feld, 25-07 (57 jaar)
Roel de Wit, 25-07 (21 jaar)
Roy Zwagemaker, 25-07 (33 jaar)
Zavano Felomina, 26-07 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken