Helden pakken winst in slotfase

Het volgende duel in de competitie bracht Berkhout naar Hem. In het eerste duel van deze jaargang wisten we de rood-zwarten vakkundig naar een 0-3 nederlaag te schieten, dat biedt dus perspectief. Dat moest dan vandaag gebeuren zonder Sebastiaan, Freek en Ivo.

Valken begint prima aan het duel en geeft niets weg. Met een solide verdedigingsblok krijgen de gasten geen kans. Aanvallend komt Valken zo nu en dan dreigend over. Een aantal corners, prima schot van Ben – knappe redding keeper – nog geen goal.

Een kwartier voor tijd komt de goal dan toch:
Als een duveltje uit een doosje is het Capujohn die weer zijn goaltje meepikt. De voorzet van Ben, de harde schuiver van John die richting spits is gesneld.

Marcel speelt vandaag ook 2 minuten mee. Kwartier voor rust valt hij in voor Doelman die moegestreden even zijn rust pakt. De vele schuivers, schoffel- en blokeeracties eisen zijn tol. Vervanger Marcel kan er ook wat van gelukkig. Vandaag zit het hem echter niet mee, in zijn eerste duel belandt een elleboog onder zijn oog. Een snee en een blauw gezicht is het gevolg.

Met Erwin voor Marcel wordt de rust met een 1-0 stand bereikt.
Na rust komt Valken veelal onder druk te staan. Berkhout speelt het echter niet goed uit en de laatste steekbal ontbreekt keer op keer.
Halverwege de 2e helft krijgen ze echter de mogelijkheid uit het niets aangereikt. Marco is met zijn directe tegenstander in een fel duel verwikkelt. Beiden duwen en trekken wat, scheidsrechter Laan ziet er een pingel in, tot ongeloof van alle rood-groene spelers en aanhangers. Dennis Dup. Het cadeautje wordt vakkundig binnengetikt.

Valken lijkt rijp voor de sloop en kruipt niet veel later dan de penalty door het oog van de naald. Jan haalt zijn directe tegenstander in de 16 neer, dit was dan wel een 100% pingel, daar hoeven we niet moeilijk over te doen. Maar deze wordt dan weer niet gegeven….

Aanvallend brengt Valken te weinig. Tweemaal onterecht buitenspel afgefloten kan je niets aan doen, maar de vele veel te diepe ballen zijn zonde van het balbezit en geven Berkhout keer op keer de kans om rustig opnieuw op te bouwen.

Een kwartier voor tijd wisselt Martin nog even met Niels. Vlak voor tijd komt Martin een op een met de keeper te staan. Net geen buitenspel geeft Nico een prima steekbal. Martin heeft te veel tijd en de keeper is er als de kippen bij om de bal van z’n voeten af te plukken. Dat was dé mogelijkheid op de overwinning.

Maar…. gelukkig voor de helden valt de goal toch nog, 1 minuut voor tijd. Ben wordt op links weggestuurd en omspeelt de linksachter en de laatste man. Vanaf de achterlijn geeft hij voor op de volledig vrijstaande Martin. Zoals gewoonlijk staat ie weer eens in de weg, maar ditmaal ten goede. Alleen de voet er tegenaan zetten en goal. En gelukkig, dat lukt!

Weer 3 punten en nog steeds ongeslagen in het jaar 2011. Zorgelijk is wel de waslijst aan blessures: Sebastiaan, Capujohn, Arthur, Marcel (snee en flink blauw gelaat)….. het kan nog net, er moeten er niet meer bij komen.

Volgende week kans op revanche tegen Hollandia 5. Eerder dit seizoen werd er in Hoorn ongelukkig verloren met 4-3. Een overwinning zou fantastisch zijn, dan passeren we de Horinezen op de ranglijst en staan we (weer) 3e.