Complete off-day voor alle helden

Het zou een mooie dag moeten worden voor de helden. Opnieuw een thuiswedstrijd, opnieuw op het hoofdveld, bij winst omhoog op de ranglijst, een stap voorbij Hollandia, de tegenstander van vandaag. Vandaag speelden we zonder Capujohn en Sebastiaan. Bij het zien van de hoeveelheid wissels besloten ook Freek en Arthur zich niet in het rood-groen op het veld te tonen. Toch nog 3 wissels, er kwamen er genoeg aan bod vandaag.

De wedstrijd: De eerste 5 minuten werden we verbaal gesteund door Jaap Koopman die de microfoon gevonden had. Totdat het merendeel van spelers/begeleiders en supporters er genoeg van hadden en hij toch vriendelijk verzocht werd om te stoppen met verhalen over de “Hel van Venhuizen”. Valken was door Koopman’s verschijning behoorlijk van de kaart, en helaas duurde dat maar liefst 90 minuten.

Wat een draak van een wedstrijd, er valt niet veel meer van te maken. Al snel 0-2 achter, Dennis die ontsnapt aan rood (hands 20 meter van de eigen 16 af), geen enkele pass die aankomt. ’t Is geen moment een wedstrijd geweest. Enige hoop kwam er na een half uur toen Niels Ben in de diepte in stuurde. Ben is sterker dan de laatste man en kan de aansluitingstreffer maken.

Deze treffer bleek het enige wapenfeit van Valken deze middag. Hollandia mag voor rust nog 2 keer scoren en de rust ingaan met 1-4 voor.

Na rust heeft Valken de wind in de rug. De eerste minuten gaat het nog wel en is er zowaar enige druk. Tot echt uitgespeelde kansen leidt het echter niet. Als Hollandia na 10 minuten de 1-5 maakt is al het verzet gebroken en mogen de gasten naar hartelust combineren, tikken en scoren. Het eindigt, echt waar, in 1-8!

Helaas, een ware deceptie. Snel vergeten en opladen voor het vervolg van de competitie, volgens het programma pas weer op 13 maart, uit in Hoorn tegen Always Forward. Wie weet wordt er echter eerder al een duel ingepland.