Valken 3 verliest met ruime cijfers

Na de winterstop leek het allemaal voortvarend te gaan met de mannen van Valken 3. Achtereenvolgens werden er knappe overwinningen geboekt op hoog geklasseerde teams als WBSV en ASV. Ook werd er met wat mazzel gewonnen van HSV Sport. Daarna is het echter wat minder gegaan qua resultaat. De wedstrijd tegen Spirit 6 werd met ruime cijfers verloren.
Valken 3 word al een tijdje geteisterd door blessures wat leidt tot lage trainingsopkomsten en een krappe selectie op de wedstrijddag. Het is te hopen dat dit de komende weken weer beter word.
Dan de wedstrijd van afgelopen zondag. We speelden uit tegen Woudia 3 in het dorp Westwoud. De avond ervoor werd hier carnaval gevierd door enkele spelers van ons. Sommige mensen werden nog herkend op het complex van Woudia wat leidde tot mooie opmerkingen.
Woudia 3, een team met grote, fysiek sterke, oudere mannen waarvan een aantal redelijk kunnen voetballen. Dit was in de wedstrijd ook goed te merken. Het eerste kwartier konden we goed stand houden en werd er redelijk gevoetbald. Tot echte kansen van onze kant kwam dit niet. Na pak ‘m beet twintig minuten liep de spits van Woudia de zestien in, Niels wilde uitverdedigen maar legde in plaats daarvan de speler neer. Penalty. Deze werd knap naast geschoten. Het bleef bij 0-0.
2 minuten hierna was het echter wel raak, maar dan voor ons. In een druk strafschopgebied kreeg Roy de bal voor z’n voeten. Hij twijfelde geen moment en schoot de bal beheerst in de linkerhoek. 0-1. Na deze goal ging het echter snel bergafwaarts. Binnen enkele minuten stond het weer 1-1. Valken 3 begon meer en meer te zeuren op zichzelf wat het niveau van het spel niet ten goede kwam. De concentratie in de passing was niet goed, waardoor vele ballen makkelijk werden verloren. Dit in combinatie met sterke spelers van de tegenstander leidde tot een grote achterstand in de eerste helft: 5-1
In de rust sprak Bas Dobbelaer terecht dat we positiever moesten blijven, en dat we ons niet zomaar moesten laten wegzetten door die mannen. Linksbuiten Robin werd gewisseld met rechtsbuiten Erwin Hofland, in de hoop dat Erwin hierdoor makkelijker zijn acties kon maken.
De tweede helft waren we van plan meer te laten zien. Spits Michel werd al snel onderuit gehaald in de zestien, waardoor Niels de penalty mocht nemen. Niels schoot de bal vol overtuiging hard in het vangnet (een speler van FC Groningen deed dit later op de middag overigens knap na). In de rest van de wedstrijd waren we gelijkwaardig. De inzet was een stuk beter vergeleken met de eerste helft. Woudia leek het wel te geloven, en wij kwamen gewoon tot te weinig kansen. Sam maakte nog een goed doelpunt en Woudia kwam nog een keer tot scoren. Einduitslag 6-2.
Volgende week de wedstrijd thuis om 13.00 uur tegen de Zouaven 7. Eerder dit seizoen werd hier tegen net aan verloren. Bij winst dit keer is het linkerrijtje weer binnen handbereik.

Valken 3 bedankt zijn supporters en ziet u allen graag terug de volgende wedstrijd!