Valken 3 pakt revanche tegen Zouaven 7

Hijgende koppen op het trainingsveld. Na alweer een pittige training van Theo Hofland was de helft van Valken 3 wedstrijdklaar voor Zouaven 7. Een team waar in de eerste competitiehelft nog verloren werd door ongelukkige beslissingen van de scheidsrechter. Nu was Valken 3 al heel wat Theo trainingen verder. Eens kijken wat de noorderburen ervan bakken tegen dit team, dat sinds 19 september alles heeft gewonnen thuis.

Het was een schone dag te noemen met misschien een windje wat net te hard was, maar we mochten niet klagen op de wind vandaag. Ik zal jullie vertellen waarop wel, maar eerst deze nietszeggende intro om de spanning op te bouwen. Zoals altijd eerst even gezamenlijk uitsloven, waarna de het Derde klaar was voor het taaie Zouaven.

Aftrap. Valken 3 begon wat moeizaam aan de wedstrijd. Misschien was het de kater, maar iedereen leek wel 30 kilo lichter zo makkelijk werd af en toe een Valkenaar opzij gezet. De speelstijl van de Zouaven was daarentegen ook de gehele wedstrijd ‘irritant’ te noemen. Na een kwartier spelen een corner aan de linkerkant voor Zouaven die een enkele meter voor het doel werd ingekopt. 0-1. Niet veel later wéér een corner, maar nu van rechts. Hoog genomen en door de wind in de verre kruising gekruld. Een ongelukkig doelpunt voor de Valken. 0-2. Sommige Valkenaren vonden dit het juiste moment om elkaar negatieve opmerkingen om de oren te slingeren. Achteraf heeft het niet geholpen en de rest van de gehele eerste helft was voor beide partijen matig te noemen.

Tijd dus voor een lekker bakkie thee en oppeppende woorden van coach Jelle Koopman en The Hofland. Als een soort tenniswedstrijd stonden beiden aan een kant van de kleedkamer waarbij de koppies van Valken 3 al luisterend van links naar rechts keken. Het ging niet ongelofelijk slecht, maar gezien de kwaliteiten van het team was hier een gelijkspel uit te halen. Theo voelde wel aan dat dit een zeer lastige opgave zou worden. Gelukkig had hij nog een troef achter de hand, een paardenmiddel. Als we erin slaagden om er 2-2 van te maken zou hij trakteren op BIER (ook al was dit van het zuurverdiende geld van Dennis). Ogen en oren gingen open. Al kwijlend betrat Valken 3 het B-veld, klaar voor de tweede helft.

Een hele andere wedstrijd. Het eerste kwartier speelde voor zo’n 90% af op de speelhelft van de Zouaven. De druk werd steeds hoger en Zouaven speelde steeds geïrriteerder, vooral nadat de scheids af en toe een belletje moest plegen midden in het spel. Hij was namelijk dokter en had op hetzelfde moment ook nog dienst. Valken 3 liet zich hierdoor niet afleiden en centraal door het midden via Ron Boon en Roy Zwagemaker kwam daar Michael Timmer die perfect inschoot voor de aansluitingstreffer. 1-2. Niet veel later was de Hyena op snelheid, dus gevaarlijk. Nu ook vanwege zijn aerodynamische haartjes alleen nog te stoppen door een overtreding. En dat deed Zouaven dan ook. Penalty. Erwin Hofland schoot feilloos rechtsonder binnen vanaf de 11 meter. 2-2. Iedereen proefde al bier zijn mond, waardoor het spel alleen nog maar beter werd. Een enkele kans van de Zouaven werd onschadelijk gemaakt door Jouke, Bas, Ron en keeper Jeroen die de gehele wedstrijd heerlijk meevoetbalde. Sven had op links nogal last met de nummer 7 van Zouaven, die zijn benen meer als zeis gebruikte dan als speelmiddel bij het voetballen. Zeer irritant en bijna waren de doktorscapaciteiten van de scheidsrechter nodig om de Zouavenaar te behandelen aan een gebroken neus. Coach houd toch meer van het spreekwoord ‘voorkomen is beter dan genezen’ en bracht Erwin Groot ervoor in de plaats. De ex-waterpoloër/ballenknijper kon door enkele ‘ongelukkige’ tackeltjes de nummer 7 een toontje lager laten zingen. Bij de vleugelverdedigers Niels en Jouke kon er steeds gemakkelijk worden opgebouwd omdat de Zouaven steeds snel terugtrok na weer een mislukte aanval die, of op de verdediging van Valken 3 stuitte, of klemvast in de handen van Jeroen Goedhart onschadelijk was gemaakt. Vanaf de verdedigende lijn een aanval door het midden, Michel Hoffer in de spits vanuit buitenspelpositie teruggekomen kon de bal perfect ontvangen en binnenschieten. 3-2. Protest voor buitenspel werd snel de kop ingedrukt doordat de grensrechter van het eigen team was en niet Ramon Koppes, vaste grensrechter van de Valkenaren. 5 minuten voor tijd een aanval via rechts met Erwin Hofland aan de bal. Een uitstekende pass op Michael Timmer die tijd zag om aan te nemen en gericht de bal links in het doelnet prikte. 2-4. De scheids verloste de Zouavenaren snel uit hun lijden en floot af.

Revanche was genomen op de noorderburen. Ook al kon Valken 3 zich ergeren aan hun speelstijl en de scheidsrechter, ze deden het niet. Helaas geen biertje van Theo omdat de afspraak was 2-2 en uiteindelijk er met twee punten verschil overheen is gegaan. Het daarom toch een teleurstellende dag te noemen(grapje). Aan de andere kant op het A-veld kwam het vlaggenschip Valken 1 terug van een 0-2 achterstand tot een 2-3 verlies. Misschien hadden ze eerst even moeten afkijken bij Valken 3. Na deze overwinning staat het beste vriendenteam van de Valken weer terecht in het linkerrijtje. Volgende week tegen Medemblik uit. Hopelijk komen ze nu wel opdagen.

Valken 3 bedankt hun supporters en Theo Hofland en zien jullie graag terug bij de volgende wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Manon Bregman, 20-06 (22 jaar)
Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Jesse de Wit, 22-06 (22 jaar)
Joey Boon, 23-06 (23 jaar)
Copyright © 2024 De Valken