Dramatische 2e helft zorgt voor grote nederlaag

Na de zeperd van drie weken geleden tegen Hollandia hadden de helden tijd genoeg om tot bezinning te komen. Gisteren gingen we op bezoek in Hoorn bij Always Forward. Thuis wisten we met 3-1 te winnen, dus kansen genoeg. Echter, de nederlaag tegen Hollandia was nogal een dreun. Tel daarbij op de afwezigheid van Dennis Dup, Rowan, Erwin, Freek, Joost en Ben, en je weet dat het lastig wordt. Spelen op het verste veld – half gras / half kunstgras. Het gras was vergaan, dus op een strak gerold half kunstgrasveld was het prima te doen.

De eerste helft gaat gelijk op. Beide teams verdedigen scherp en echt grote kansen zijn er niet. Forward probeert het veelal van afstand. Valken gokt als vanouds op de counter. Halverwege de 1e helft lijkt dit succes te kunnen hebben als Nico de diepte in wordt gestuurd. De linksback is te laat en hanteert de noodrem: Hands. Geen verdere sanctie, alleen een vrije trap. Des te vreemder dat Sebastiaan in het 2e bedrijf met een dergelijke overtreding wel 5 minuten aan de kant moet.

Tien minuetn voor rust komt Forward uit het niets op voorsprong. Een prima afstandsschot belandt strak langs de paal in de goal. Doordat er veel spelers in de baan van het schot stonden, is het logisch dat Dennis kansloos is.

Na rust beginnen we wederom wat slapjes. Nog geen 5 minuten gespeeld: Vogelvrij kan de spits van 16 meter uithalen en in de verre hoek schieten. Valken lijkt geknakt en Forward gaat vogelvrij aanvallen. Na tien minuten krijgen we echter de mogelijkheid om terug te keren in de wedstrijd. Capujohn ontloopt de buitenspelval en zet Niels vrij voor de goal. Ook de keeper is al uitgespeeld en Niels staat 20 centimeter voor de goal. Hij probeert met zijn rechterchocoladebeen binnen te tikken. Maar hoe hij het doet, doet ie het: de bal belandt op de lat!

Niet veel later nog een scrimage, tevens de laatste mogelijkheid om een aansluiting te forceren. Deze valt niet en het verzet is gebroken. Forward loopt uit naar 3-0. Menig kans volgt en Valken zet hier totaal niets tegenover. Dennis gelooft het wel wat en wil het liefst douchen. Hier krijgt ie de kans niet voor, en hij verruilt van positie met Niels.

Kwartier voor tijd en Forward gaat naar 4-0 en 5-0.

Valken mag de eretreffer nog maken, Dennis ontsnapt aan buitenspel. Stormt richting goal en geeft af op de meegelopen Marcel. Eindstand 5-1, aaai!

Helaas opnieuw een zware klap. De tweede helft maar snel vergeten en volgende week proberen revanche te halen tegen Kwiek 4. Uit verloren we nipt met 5-4.