Valken 2 ondanks ‘voldoende’ toch met lege handen!!

Een heerlijke zondag met een waterig zonnetje en al net zo een heerlijke temperatuur dus niets stond een mooi potje voetbal in de weg!

Tegenstander van vandaag was het zeer hoog geklasseerde KGB 3 die tot op heden vol meedoen voor het kampioenschap.
Dit elftal is al jaren het “afbouwelftal” van KGB waar de ex spelers van het eerste elftal in terecht komen om hun carrière af te bouwen en dit wel op enig niveau wensen te doen.
De uitwedstrijd eindigde in de laatste minuut in een schlemielige 3-4 nederlaag door een paar fantastisch ingeschoten vrije trappen.
Des temeer redenen om vandaag een goed resultaat neer te zetten!
Met een goede voorbespreking begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd.
Binnen welgeteld 50 seconden liet de rechtsback van KGB even weten dat hij er ook was en schopte Rick Raven meedogenloos hard van achteren op zijn kuiten. De scheidsrechter kon maar één ding doen en dat was een rode kaart, maar deed dit af met een waarschuwinkje.
(Voor eenzelfde (lichter) vergrijp werd enkele weken geleden Rick zelf door dezelfde scheids van het veld gezonden en kreeg twee wedstrijden schorsing!!)

Er is de laatste tijd veel aandacht geschonken aan het “presteren” van de scheidsrechters op amateurniveau en in het betaalde voetbal, maar ondanks alles blijf ik erbij dat het niet meevalt om alles te zien en op waarde in te schatten en als men zou vragen te ruilen pakt niemand de fluit op dus mag men overal op de velden blij zijn dat ze er nog zijn!!

De wedstrijd werd vervolgd en er ontstond een mooie strijd waarbij Valken gewoon het beste van het spel had.
KGB kwam er mondjesmaat uit, maar was dan ook wel meteen gevaarlijk.
Nadat Joris tweemaal de lat had getest (mooie aanvallen over rechts) was het KGB dat (onverdiend) op voorsprong kwam door een inschattingsfout van onze keeper: 0-1.
Valken bleef goed combineren en sneed vaak door de defensie van KGB heen, maar het afmaken blijft een structureel probleem voor ons.
Enkele minuten later keken we zelfs tegen een 0-2 achterstand aan omdat we achterin stonden te kijken hoe een zondagsschot van KGB zomaar binnen viel.
Tijdens de rust waren we allemaal van mening dat we gewoon goed stonden te voetballen en snel de aansluitingstreffer moesten maken!
Na 15 minuten in de tweede helft liet ik Jeen Kersten warm lopen en dat betaalde zich direct uit door een doelpunt van Joris en binnen twee minuten ook de 2-2 door Niels Koster.
De wedstrijd was totaal in onze handen en bij vlagen werd KGB helemaal omsingeld, maar de trekker haalde men niet over dus bleef ook KGB geloven in een goede afloop.
Na een fout in onze opbouw waarbij de bal pardoes in de voeten van KGB werd gespeeld ging het helemaal fout en was na een ingreep in de zestien een penalty het resultaat en daarmee ook de 2-3 een feit.
We knokte nog om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen, maar helaas lukte dit niet en dus werd één van onze beste wedstrijden afgesloten met verlies.

Al met al een leuke pot voetbal waarbij de slimme en lepe “oudjes” van KGB aan het langste eind trokken.

Hierbij wilde ik nog even de twee A junioren Wietse en Tjeerd hartelijk bedanken voor het invallen en beide konden ook nog eens met een dikke voldoende van het veld stappen!!!!