De Valken – Hauwert’65 2-3 (0-0)

Er zijn van die zondagen, die je lang bij zullen blijven. Zo ook zondag 13 maart 2011. Dag van de thuiswedstrijd tegen Hauwert. Een duel tussen twee subtoppers in de 5de klasse B. Bij winst zou 1 van de ploegen de laatst overgebleven belager van koploper Medemblik blijven. Valken kende een slechte generale met een even onverwachte en onverdiende nederlaag in en tegen Berkhout. Bij Hauwert is het al maanden 1 en al hosanna. Na een matige seizoensstart beginnen de blauwhemden hun favorietenrol waar te maken.

Dat het een serieus duel was, bleek wel uit het feit dat de voorbespreking een half uur duurde. Veel meningen, tips en waarschuwingen werden uitgewisseld. De opstelling was op enkele plaatsen gewijzigd in vergelijking met vorige week. Edwin en Mats kregen een basisplaats. Eerstgenoemde begon voor het eerst rechts voorin.

Het begin van de wedstrijd was niet wat Valken gewild had. Het plan was om vanaf het begin druk te zetten en de tegenstander terug te dringen. Hauwert heeft echter een goed voetballende ploeg en al snel werd duidelijk dat een afwachtende houding meer kans op succes zou hebben. Valken liet de bal aan de tegenstander en probeerde met tegenstoten kansen te forceren.

Het resultaat was een tamme eerste helft, met weinig spannende momenten voor de goals. Valken beperkte zich tot 1 schot op de goal van Jos en enkele “bijna” kansen. LvG zou dit mogelijkheden noemen vermoed ik. Hauwert voetbalde aardig, maar kon eigenlijk ook geen potten breken.

De 2de helft bracht een totaal ander verhaal. Hauwert kwam op voorsprong toen de sterke laatste man op mocht rukken en een fijn steekballetje gaf op de linkerspits die netjes scoorde. Valken was de kluts volledig kwijt. Hauwert liet in deze fase zien dat het beter is dan welke ploeg dan ook. Voor het eerst in deze competitie moest Valken zijn meerdere erkennen op gebieden als veld- en positiespel. Het duurde dan ook niet lang alvorens de 0-2 erin lag. De goal kende veel gelijkenissen met de 0-1. Opnieuw werd Valken door het centrum geïnfiltreerd en wederom kwam een spits zomaar alleen voor Edwin. Een fraaie lob bezegelde het lot.

De wedstrijd leek gespeeld. Hauwert liet de teugels wat vieren. Coach Kees nam rigoureuze maatregelen om het tij te keren. Rick, Jelle en Sam werden tegelijkertijd ingebracht. Veel soelaas boden de mutaties niet, tenminste niet meteen.

Het laatste kwartier veranderde bijna alles. Valken begon wat kansjes en kansen te creëren. Sam kopte over, Roan stuitte met een halve omhaal op de doelman. De grootste kans was voor Jelle die van een meter afstand de bal overkreeg.

Toch lukte het Valken om de aansluitingstreffer te maken. Erik kopte een corner van Sam bij de eerste paal binnen. Niet veel tellen later zag de wereld er heel anders uit. Een diepe bal van Jelle kwam bij Rick terecht die onreglementair gestuit werd door de inkomende doelman. Deze actie werd met rood bestraft. Een zware straf, maar nog niet eens de grootste zorg voor Hauwert. Immers, een zeker lijkende overwinning leek te worden verspeeld. De strafschop werd netjes benut door Chris: 2-2.

Tja. En dan denk je als ploeg, we gaan erover heen. Er waren op dat moment nog 5 minuten te spelen en de tegenstander leek rijp voor de sloop. Niets bleek minder waar. Een onschuldige aanvalsopzet leek eenvoudig te kunnen worden verwerkt door de Valken-verdediging. De bal kreeg maar niet het gewenste zetje uit de zestien en na vele seconden vrij worstelen rolde het leer zomaar voor de voeten van een geheel vrijstaande Hauwert speler. (Waar was iedereen??) De bal werd voorbij Edwin geschoten tot verbijstering van de Hemmer aanhang en tot grote blijdschap bij Hauwert: Einstand 2-3. Niet onverdiend, maar de manier waarop is er eentje voor de geschiedenisboeken.

In een paar weken tijd kan een hoop veranderen. Valken was tot vorige week zondag 15.30 een kampioenskandidaat. Nu zal het moeten strijden voor een nacompetitieplek. De komende wedstrijden speelt Valken tegen de nummers 10,9 en 11. Het moge duidelijk zijn dat 9 punten de minimale oogst moet worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Johan Dekker, 19-07 (52 jaar)
Iris Hooijboer, 21-07 (19 jaar)
Sem Pater, 21-07 (14 jaar)
Rick Vroling, 21-07 (26 jaar)
Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Copyright © 2024 De Valken