Late goal veteranen goed voor de winst tegen GSV

Onder prachtige weersomstandigheden in de Schermer polder, hebben de veteranen zondag 20 maart met moeite de winst gepakt tegen GSV uit Grootschermer.

GSV is geen goed voetballende ploeg, maar slaagt er toch keer op keer in het De Valken lastig te maken. De winstpunten gingen uiteindelijk wel naar De Valken. Het werd 0-1 en daarmee staat De Valken er in de stand goed voor. Weliswaar heeft Always Forward 2 punten meer, maar De Valken speelde drie wedstrijden minder. Het kampioenschap zit er in, maar het gaat bij de veteranen niet elke week heel gemakkelijk.

Het is jammer dat de selectie van de veteranen wat onder druk staat. Zo deden vandaag, om verschlllende redenen, Timo Groot, Ben Vroling en Gerard Laan niet meer en dan boet het elftal in aan kwaliteit. Toch geldt dat welk elftal er ook staat, De Valken meestal beter is dan de tegenstander. Dat was tegen GSV ook zeker het geval.

In de eerste helft kwamen er uitgespeelde kansen voor Frits Greuter, Ron Laan en Willem Cramer, maar de goal bleef uit. Op dat moment leek het nog een kwestie van tijd dat De Valken zou scoren, maar scoren leek deze zondag wel het moeilijkste van alles.

Na rust viel de oudste in rang, Jos Verstraten, al snel uit met op het oog een vervelende knieblessure. Sjaak Laan kwam daarna weer terug het veld in en De Valken bleef op jacht gaan naar een doelpunt. Veel hulp van de thuisploeg kwam er uiteraard niet. Dat bleef technisch niet altijd perfect, maar wel heel stug verdedigen en met redelijk succes de buitenspelval hanteren. Verder was het jammer dat de scheidsrechter niet toeliet met een andere bal verder te spelen nadat de wedstrijdbal te water was geraakt. Daardoor stokte het ritme. Ook werd teveel toegelaten door de scheidsrechter, waar met name Frank Hand op het middenveld de dupe van was en De Valken vaak weer achteruit moest.

Diep in de tweede helft viel de treffer dan toch, nota bene door knulligheid bij GSV. De verdedigers en de doelman zag geen kans om de bal weg te krijgen. Ron Laan kreeg de bal cadeau en kon hem eenvoudig in het GSV doel tikken, dit tot opluchting van De Valken, maar vooral ook tot zijn eigen opluchting omdat kort daarvoor de spits geen kans zag de bal in twee instanties in het doel te werken na een vrije trap van Jan Koster, hetgeen moeilijker leek dan de kans benutten.

Zoals gebruikelijk, ook na dit duel weer veel zelfkritiek in de kleedkamer. Daar is niets mis mee, maar laat het positieve overheersen. Ook moeilijke wedstrijden worden in winst omgezet en dat zegt veel over de kwaliteit en ambitie van het team. Als het om de competitie gaat, is er tot dusverre niet verloren en twee keer gelijk gespeeld tegen goede ploegen. De rest is gewonnen. Dan hoef je je niet te schamen. Het spel kan soms beter en dat zullen we de komende week in de uitwedstrijd tegen HSV Sport 1889 weer laten zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 15-06-2024
Ochtend
Ati/Kenan Almhmedi
Middag
Opvulplek/Opvulplek

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Simone Feller, 11-06 (28 jaar)
Wouter Dekker, 12-06 (20 jaar)
Collin Lely, 12-06 (19 jaar)
Daan van den Akker, 13-06 (22 jaar)
Mark Borst, 13-06 (41 jaar)
Edwin Hoffer, 14-06 (31 jaar)
Melissa Sijm, 14-06 (29 jaar)
Claudia Kors, 15-06 (29 jaar)
Gerard Koster, 16-06 (59 jaar)
Copyright © 2024 De Valken