DWB – De Valken (0-1) 0-2

Na 2 nederlagen stonden de koppies toch wel bedrukt. Een riante uitgangspositie voor een “prijsje” was ingeruild voor een 5de plaats. Een plaats die aan het eind van de rit geen recht geeft op nakompetitie. De broodjes werden verzorgd door de familie Groot. Vader Jan nam tevens de taak van assistent-scheidsrechter op zich omdat Sjaak vanwege prettige familieomstandigheden afwezig was. Waarvoor dank.
DWB uit dus. Wat viel er over DWB te zeggen. Niet veel, gegeven het feit dat de mannen uit De Weere slechts 7 puntjes wisten te peuren uit 14 competitieduels. Of toch wel. Immers, de thuiswedstrijd werd met een miniem verschil gewonnen en de kansenverhouding was zelfs in het nadeel van Valken. Oppassen dus.

Even leek Valken het duel met 8 man te moeten beginnen. Jos Jos had zijn navigatie in het hoofd verkeerd ingesteld en reed rondjes door West-Friesland op zoek naar afslag De Weere. Gelukkig vond hij die op tijd zodat we en Group de warming-up konden beginnen. Coach Kees koos voor Jelle centraal achterin in plaats van Nobi. Laatstgenoemde is misschien wel klaar voor het seizoen. Laten we het beste er maar van hopen. Verder waren er geen bijzonderheden.

Valken’s plan was om agressief te starten en de tegenstander het voetballen onmogelijk te maken. Dit plan lukte aardig. Het had zelfs al na enkele minuten 0-1 moeten staan. Jos had zijn navigatie nog gekalibreerd en schoot net naast. Het was echter duidelijk dat DWB een zware middag tegemoet kon zien.

Halverwege de eerste helft kwam de beloning. Onder druk van Roan, kon Mark de bal onderscheppen van de laatste man. Na een solo over rechts vond hij de geheel vrijstaande Paul die in kon tikken. Nummertje 7 voor de sluwe goaltjesdief.

De eerste helft kabbelde daarna voort. Valken hield het initiatief en creëerde zo af en toe een kans en DWB moest zich beperken tot verdedigen. Welgeteld 0 schoten op doel kreeg Edwin te verwerken.

De 2de helft kenmerkte zich door veel oponthoud vanwege blessurebehandelingen. Het was absoluut geen harde wedstrijd, maar het was vooral ongelukkig te noemen wat er zich afspeelde. Grootste pechvogel was Mats die met verrekte kniebanden het veld moest ruimen. Waarschijnlijk moet hij de derby tegen ASV missen, maar laten we voor hem hopen op een wonder.
Valken maakte zich in eerste instantie niet zo druk.

Gedurende de 2de helft werd het, door het uitblijven van de genadeklap, steeds onrustiger. Sam had nog de grootste kans, maar hij had iets teveel tijd nodig om de bal goed te leggen. Het was al met al geen topwedstrijd.

In de slotfase moest Edwin nog eenmaal optreden op een schotje van een DWB-aanvaller. Dat was het eerste schot op doel. Alleszeggend voor de onmacht van de hardwerkende tegenstander.

De slotminuten kreeg het publiek toch nog iets moois voorgeschoteld. Jelle won een duel van zijn tegenstander en wist (naar eigen zeggen) dat de doelman 10 meter voor de goal stond. Hij nam de bal op zijn rechter waarna de bal over alles en iedereen inclusief keeper heen zweefde en in doel belandde. Een op zijn zachtst gezegd bijzondere goal. Een mooi slotstuk van een verder gezapig duel.

Maar…. Valken heeft dankzij de overwinning wel weer de gewenste gang naar boven gemaakt. Helaas wonnen 4 van de 5 topploegen, dus qua klassering maakt Valken nog geen progressie. Blijft Valken winnen, dan is dat echter een kwestie van tijd.

Over 2 weken volgt de confrontatie met buurman ASV. Een mooie dag om naar uit te kijken, maar ook vooral een duel waarin 3 punten absoluut gehaald moeten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Manon Bregman, 20-06 (22 jaar)
Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Jesse de Wit, 22-06 (22 jaar)
Copyright © 2024 De Valken