Valken – ASV, Mijn Derby (2)

De kop is eraf. De eerste reacties op de aanstaande derby zijn binnen. Vincent Swier voorziet de mooiste wedstrijd van zijn carrière en Paul Dalmulder koestert de derby eveneens.

Reacties worden geplaatst in volgorde van binnenkomst. Wil jij ook je zegje doen onder het motto Mijn Derby, stuur dan je reactie naar ron.laan@hetnet.nl Als er mensen zijn die geen email kunnen sturen, kunnen ze ook een (leesbaar) stukje schrijven en inleveren op De Buurt 113. Dan zorgen wij dat het op de website komt.

Afhankelijk van het aantal reacties, verschijnt de tijdelijke rubriek in het nieuwsoverzicht. Het zou natuurlijk leuk zijn als dat dagelijks kan zijn. We zijn benieuwd.

Groet, Ron Laan

Vincent Swier schrijft:

Als ASV’er wil ik mijn toekomstbeeld geven van de derby.

Valken-ASV zal ongetwijfeld een van mijn mooiste wedstrijden zijn die ik zal spelen in het VADA shirt. De vorige wedstrijd was geen hoogstaand duel, ik denk dat het deze keer niet anders zal zijn. Ik baseer dit op het niveau dat we spelen en evengoed een beetje de druk van het publiek. Ik verwacht, mits de krant er weer voldoende aandacht aan besteedt, dat er meer mensen zullen kijken dan de eerste wedstrijd. Over de uitslag durf ik niets te zeggen, het is wel zo dat Valken moet en dat ASV graag wil. De adrenaline giert al door mijn lichaam als ik aan 3 april denk. Het zal weer een gevecht worden met echte derby tackles en een hoop gezelligheid.

Groeten,

Vincent Swier
Speler ASV 1

Paul Dalmulder schrijft:

West- Friesland is gezegend met een aantal prachtige voetbalverenigingen. Sommige verenigingen liggen er prachtig bij en ademen een en al ambitie uit. Maar laten we de kleinere verenigingen niet vergeten. Kleine velden met minimale afmetingen, maar die ademen een hoop nostalgie uit. Prachtig. Vaak worden er in West-Friesland prachtige derby’s gespeeld, waarbij een hoop mensen op af komen ongeacht het niveau waarop beide clubs acteren.

Deze derby’s zijn vaak nog mooier dan de Amsterdamse AFC’s tegen DWV’s. Een SEW tegen Spartanen, een Zwaagdijk tegen Hauwert etc etc. Vaak zijn deze duels al gespeeld. Niemand kan op tegen IJselmeervogels – Spakenburg waarbij 8000 mensen aanwezig zijn en beide verenigingen nog geen 100 meter uit elkaar liggen.

Maar Valken en ASV liggen hemelsbreed nog geen 3 kilometer van elkaar af. 2,9 km om precies te zijn. En nog nooit is deze wedstrijd in competitieverband gespeeld. Volgende week volgt deel 2. Deel 1 was fantastisch. Schitterende ambiance, veel publiek en veel strijd. Maar vooral het keurige gedrag van beide supporterskampen vond ik geweldig om te zien. Rivaliteit, maar later wel met elkaar een pilsie kunnen drinken. Das toch top!

Ik hoop ook dat deze editie vele mensen naar het sportpark zal lokken en dat het wederom een spannende pot zal worden. De derby, ja……. Prachtig om mee te maken als speler en ook iets dat ik later zal koesteren.

Paul Dalmulder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Iris Hooijboer, 21-07 (19 jaar)
Sem Pater, 21-07 (14 jaar)
Rick Vroling, 21-07 (26 jaar)
Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Gert Feld, 25-07 (57 jaar)
Roel de Wit, 25-07 (21 jaar)
Roy Zwagemaker, 25-07 (33 jaar)
Copyright © 2024 De Valken