Valken – ASV, Mijn Derby (4)

Deze aflevering van “Mijn Derby” telt de reacties van twee Peters. Bestuurslid Peter Bakker plaatst de derby in het licht van het totale programma en zo hoort dat ook voor een wedstrijdsecretaris. Peter Haars koppelt de derby aan zijn eigen eerdere ervaringen met derby’s in Waterland.

De redactie van deze tijdelijke rubriek neemt aan dat tijdens het voetbalweekeinde binnen de lijnen en langs de lijn het enthousiasme over deze rubriek zodanig is, dat de komende dagen de reacties zullen binnenstromen.

Groet, Ron Laan

Peter Bakker schrijft:

In een één-tweetje met ASV-voorzitter Jos wordt ASV 3 – Valken 5 vervroegd. Zo wordt de derby al voorverwarmd aan de Buurt, waar de return plaatsvindt van 31 oktober Valken 5 – ASV 3 (1-5). De wedstrijd begint om 11:45 en zal zeker volop strijd en emotie leveren. De Valken heeft wat recht te zetten in dit onderlinge duel waarbij de titelaspiraties bij winst de kop weer op steken. Focus op het resultaat zal de doorslag geven.

Na de wedstrijd aan de Buurt zal een ieder zich begeven naar de Koggeweg voor de ware Derby: Valken 1 – ASV 1.
Het duel dat meer is dan een gewone competitiewedstrijd. Bij de vorige battle zagen we spandoeken en enthousiaste supporters rondom het hele veld. Allemaal mensen uit ons dorp, die komen genieten van een wedstrijd die hopelijk alles in zich heeft. Laten we hopen dat dit ook zo’n wedstrijd wordt; spanning, spektakel, amusement. We gaan het meemaken, we gaan het beleven.

Ik wil ook nog wijzen op Valken 2 – Westfrisia DP3… Valken heeft nog een sportief appeltje met dit team te schillen. Hoogste tijd dat deze tegen elkaar gaan voetballen.. aanvang 11:30
Westfrisia DP VE1 komt een 0-6 rechtzetten tegen de veteranen Valken VE1, we gaan het zien.
De A1 krijgt Knollendam op bezoek. Knollendam wordt die zaterdag drooggelegd zodat de jonge mannen fris en fruitig voluit kunnen gaan, wat zij de vorige keer verzuimden. Het heeft gedonderd in Knollendam. Valken is gewaarschuwd!

Valken 3 boekte de eerste overwinning in de competitie tegen RKEDO 3 (3-4). Dat was 24 oktober. Sindsdien is Valken 3 goede resultaten blijven boeken en staat het bijna in het linker rijtje. Jelle zal de mannen scherp en fit moeten houden tot einde seizoen om nog een paar plekken te kunnen klimmen.
Corrrr gaat uiteraard voor de winst. Na de lange reeks uitwedstrijden, nu thuis en voor de 3 punten. Hollandia is geweest, Spirit is geweest, nu tijd voor Always Forward. Het thuisvoordeel moet zich laten gelden zodat Valken B1 weer helemaal meedoet. Bij Hollandia werkte dit in ons voordeel.

Tjonge, wat een dag om naar uit te kijken, met Valken-ASV als hoogtepunt en uiteraard een gezellig samen achteraf.

Groet, Peter Bakker

Peter Haars schrijft:

Natuurlijk loop ik al heel wat jaren rond bij De Valken en geniet ik van de sport en alles er omheen, maar mijn voetbalcarrière bracht ik door in de Waterlandse streek (S.D.O.B., Broek in waterland) en daar leefde net als nu de derby als nooit tevoren!
Maar wij hadden per seizoen meerdere derby’s waaronder S.D.O.B. – Ilpendam, S.D.O.B. – Monnickendam en tegen het altijd vervelende Purmerland was het vaak “bloed aan de paal” en was het goede voetbal ver te zoeken!

Dat is het enige nadeel van een derby, er wordt vaak niet goed gevoetbald vanwege spanningen en niet onder willen doen voor elkaar!

Als ik een vergelijk maak met de derby’s van toen en die nu voor de deur staat is het mooie toch wel dat de spelers en toeschouwers tijdens en na de wedstrijd onwijs sportief en netjes met elkaar omgaan!
Dat was in mijn tijd echt anders en vaak niet goed te praten!!

Kort samengevat is mijn “derbygevoel” nu misschien wat minder, maar kijk ik er onwijs naar uit en als assistent hoofdtrainer ga ik er vanuit dat de drie punten op ons terrein blijven!!

Iedereen een leuke, spannende en goede wedstrijd toegewenst op 3 april 2011.

Groet, Peter Haars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Johan Dekker, 19-07 (52 jaar)
Iris Hooijboer, 21-07 (19 jaar)
Sem Pater, 21-07 (14 jaar)
Rick Vroling, 21-07 (26 jaar)
Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Copyright © 2024 De Valken