Valken – ASV, Mijn Derby (5)

In deze aflevering van Valken – ASV, Mijn Derby laten we oud-voorzitter Piet Boon aan het woord en Eddy Bakker. Piet Boon heeft een interessante analyse en ziet in de publieke belangstelling voor de derby een hint richting het mislukte fusieproces. Eddy Bakker ziet de derby als een nieuwe verworvenheid van het dorp, die wat hem betreft nog lang blijft bestaan. Met deze twee visies naderen we de zomertijd, waardoor de derby voorlopig weer een uurtje verder weg ligt, maar toch snel dichterbij komt.

Wat is jouw mening? Aarzel niet en stuur je bijdrage naar ron.laan@hetnet.nl

Groeten, Ron Laan

Piet Boon schrijft:

Derby, derby ……..Is Valken-ASV’55 wel een derby? Moeilijk om hierop direct te antwoorden.

In eerste instantie zou ik zeggen: het is een derby. Immers, de kijkers die op 3 april naar de wedstrijd Valken-ASV’55 komen, zijn aanhangers van een van beide teams. Én ze staan in het dagelijkse leven dicht bij elkaar in deze kleine dorpsgemeenschap. Ook een kenmerk van derbybezoekers, lijkt me.

Maar in tweede instantie is het ‘nee’. Want die vele mensen die afgelopen herfst de eerste wedstrijd (en straks de tweede) hebben bezocht, zijn helemaal geen aanhangers. Die middag misschien wel. Maar al die andere wedstrijden dan? Zouden er gemiddeld 100 mensen langs de kant staan? En dit laatste antwoord geeft bij mij toch de doorslag.

Ik denk dat je deze wedstrijd meer moet zien als een eerbetoon aan het fusieproces dat zo jammerlijk is mislukt. Dat de mensen even de ervaring hebben van ………. Zo had het kunnen zijn op het Trioscomplex aan de Koggeweg………….

Piet Boon

Eddy Bakker schrijft:

“Elk nadeel heeft zijn voordeel”!

Aan deze legendarische uitspraak van Johan Cruijff moet ik denken als ik dit stukje schrijf over de tweede derby aankomende zondag tussen De Valken en ASV. De fusie is mislukt maar we hebben nu wel twee heerlijke wedstrijden in het dorp. Een klein dorp met twee zondagverenigingen die op hetzelfde niveau acteren! Waar kom je dit tegen. Bij een derby gaan mijn gedachten uit naar een wedstrijd die ik ooit in Lissabon heb bezocht tussen Benfica en Sporting Lissabon. Twee topteams in een schitterende stad dit elkaar in een super stadium bestreden.

En nu hebben wij in dit mooie dorp aan het Markenmeer een heuse derby. ASV die promoveerde naar de 5e klasse en De Valken die enkele jaren geleden degradeerde. Laten we met elkaar genieten want de kans is aanwezig dat opeens iemand promoveert of degradeert en dan zijn we beroofd van twee mooie wedstrijden. De eerste derby liet zien dat het dorp massaal het voetbal terrein van ASV wist te vinden. Rond de 600 mensen leefde intens mee met de twee teams. Aankomende zondag zullen ook weer honderden mensen rond het hoofdveld van de Valken staan om 22 gezonde dorpelingen toe te juichen. Bij mij weten heeft geen team zich in de winter versterkt met buitenpoorters.

Ook voor de voetballers geven deze twee wedstrijden iets extra’s. Je heb de normale competitie en deze twee stand-alone wedstrijden. Als het even niet lekker loopt in de competitie kun je dit wegspelen met winst in de derby. Na winst is het heerlijk om door de Vomar te lopen.

Laten we hopen dat er niemand promoveert of degradeert zodat we nog lang kunnen genieten van een heuse derby in het mooie Venhuizen/Hem

Eddy Bakker
Veteraan Valken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Manon Bregman, 20-06 (22 jaar)
Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Jesse de Wit, 22-06 (22 jaar)
Joey Boon, 23-06 (23 jaar)
Copyright © 2024 De Valken