Valken – ASV, Mijn Derby (11)

De elfde aflevering alweer van onze tijdelijke rubriek Mijn Derby. Vandaag een reactie van Jos Dalmulder, een van de meer ervaren eerste-elftalspelers. Bij het toezenden van zijn tekst, verontschuldigde Jos zich nog voor de beperkte bijdrage uit zijn elftal aan deze rubriek. “Laten we het erop houden dat er geen schrijvers in de groep zitten”, zo werd de redactie toevertrouwd. Hoeft ook niet jongens, schiet die balen er zondag maar in.

Toch kwam de redactie op het lumineuze idee om het nog een keer te proberen richting onze jongens, daarom mogen ze vanaf nu ook SMS’en. Paar woordjes: dt mt lukkn. Volgt er nog een aflevering in SMS-taal? We wachten af: 06 12 96 97 87, wel je naam erbij s.v.p.

De 3e april nadert. Wat wordt de uitslag? Wordt het mooi weer? Is de derby aan het eind van de competitie beslissend geweest voor kampioenschap of periodetitel? Allerlei vragen spoken door het hoofd van vele dorpsbewoners. Een ding lijkt nu wel zeker. Het wordt een prachtige dag. De derby is “talk of the town”, iedereen heeft er zin in.

Het Valkenbestuur is druk doende met de laatste voorbereidingen. Zo zal om 13.45 uur een heuse Vliegende Valk over het grastapijt van De Drieban scheren, de barbecue gaat aan en ook zullen de dorstige kelen kunnen worden gesmeerd. Lekker bakkie koffie in de rust en na afloop gezellig nazitten in de kantine en op het terras. Na de nazit bij De Valken, volgt ongetwijfeld nog ’s avonds vertier in de plaatselijke horeca, want van een derbysfeer krijg je geen genoeg.

In afzonderlijke berichten volgt het volledige programma van de Derby, want deze rubriek gaat vooral over meningen over de Derby. Wat vinden jullie? Laat het weten aan ron.laan@hetnet.nl

Groeten, Ron Laan

Jos Dalmulder schrijft:

Als ik even terugkijk naar de vorige ontmoeting dan waren wij er als selectie behoorlijk mee bezig. De week van de derby was iedereen 2x te trainen, er werd scherp getraind en er werden plannen gemaakt.
De zaterdag voor de derby ‘Gonsde’ het in het dorp, een beetje het kermisgevoel en waren de jongeren uit ons team op Trios shirt jacht bij hun vrienden van ASV. Ze belden aan bij de ouders van de ASV spelers en trokken de Trios shirts uit de kast. Men was bezig acties te verzinnen. Van het groen/rood schilderen van de ASV letters op het hek van het ASV complex, het bellen van limousine verhuur bedrijven om leuk voor de dag te komen, tot het houden van nep interviews, etc. etc.

Uiteindelijk bleef alles binnen de perken en deden wij de warming up in de Trios shirts.

De zondag, verzamelen in het hol van de leeuw, café ’t Kleinhof. Gespannen koppies, teleurstelling bij degene die in de wissel moesten, aanpassen van tactiek, veel publiek, Bengaals vuurwerk, strijden om iedere meter, harde pot, 0-1 gemaakt, oude scheids, “derby tackles”, 0-2 winst en na afloop veel gezelligheid in de boet.

Hopelijk wordt het aanstaande zondag weer zo’n mooie dag, ben benieuwd of ASV nog verrassingen in petto heeft….. Wij gaan in ieder geval voor de volle winst.

Jos Dalmulder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Manon Bregman, 20-06 (22 jaar)
Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Jesse de Wit, 22-06 (22 jaar)
Copyright © 2024 De Valken