Helden verslaan Spartanen

De helden vertrokken om kwart voor 11 naar Wognum om het op een uur later op te mogen nemen tegen de Spartanen. De wedstrijd stond op een later moment gepland, maar in verband met de legendarische derby tussen de eerste elftallen van de Valken en ASV is in overleg met Spartanen besloten eerder van start te gaan.

De afwezige helden zijn: Jan, Sebastiaan Martin en John.

Na een korte discussie tussen de wisselspelers besluit Rowan de taak als vlagger op zich te nemen en gaat de wedstrijd van start.

Het wordt achterin vrijwel meteen duidelijk dat de spitsen van Spartanen gevaarlijk zijn. Onze voorhoede is echter ook vanaf minuut één gevaarlijk, vooral dankzij het duo Dennis-Ben dat elkaar feilloos weet te vinden.

Het duurt dan ook niet lang voordat de druk op het doel van de Spartanen te groot wordt en Dennis de bal binnen weet te schieten – 1-0. Deze voorsprong hield echter niet lang stand. Nadat een Spartaanse steekpass door het middden weet Joost de bal niet weg te werken en zijn directe tegenstander schiet de bal langs doelman Frank.

In plaats van de koppies te laten hangen (zoals vorige week) zetten de helden de schouders eronder en speelt het hele team een prima eerste helft. Bij rust leidt dit zelfs tot een 5-1 voorsprong. Na nog 2 doelpunten van Dennis en 1 van Nick en Marcel (dacht ik).

Over de tweede helft valt weinig spannends te vertellen Nadat het koningkoppel van de helden op de bank plaatsneemt kan er voorin geen gevaar meet worden gesticht. De verdediging stond echter goed en ondanks dat Marco een hoekschop of 25 weggeeft, hebben we de Spartanen weinig mogelijkheden gegeven.

Een mooie 5-1 overwinning van de helden op een vooraf hoog ingeschaalde tegenstander!