Valken 5 speelt gelijk tegen West-frisia 7

Vandaag de wedstrijd tegen West-Frisia 7. Voor mijn persoontje een extra leuk duel aangezien 2 van mijn leerlingen in het team van de tegenpartij speelt

Het begin was geweldig. Al vroeg in de wedstrijd kwam er een prima voorzet van Jan Jaap Boon en deze werd uitstekend ingekopt door Karim

Niet veel later weer een assist van Jan Jaap. Mattie nam aan draaide en doelpunt.

Daarna een aanval van de mannen uit Enkhuizen, rond de 16 meter werd er niet geweldig verdedigd en een speler van de tegenpartij scoorde een zeer goed doelpunt in de linkerhoek, waarbij onze vriend en keeper Rob net niet bij kon komen

Gelukkig raakten we niet van slag. Ed had ook een goede aanval net zoals Mattie draaide hij prima weg alleen schoot hij recht op de keeper.

Daarna een voorzet van ik dacht Karim op Mark Ruiter en deze kopte de bal uitstekend in het netje

Helaas net voor rust kwam er een voorzet van een speler van West-Frisia en zijn teamgenoot kopte de bal prima in en dus gingen we met een 3-2 voorsprong de rust in

De tweede helft mocht ik er eindelijk in, nadat ik iets te eerlijk had gevlagt. Helaas was mijn begin nogal matig te noemen, er kwam een bal aan, ik overschatte mijn lengte en kwam voor mijn man, helaas de bal over mijn heen. Mijn tegenstander schoot de bal gelijk voor en uitgerekend een leerling van me scoorde. Dus dat zal ik morgenochtend wel te horen krijgen van hem

Dus een 3-3 stand op dat moment en dus alle hens aan dek. Toen kwam er een mooi moment. Mark Ruiter die erg goed speelde omspeelde een aantal mensen en bracht zichzelf in scoringspositie en helaas schoot hij tegen de paal en de bal stuitterde helaas eruit

Later Mattie een mega kans van een meter of 5 een leeg doel voor zich schoot hij de bal naast.

Niet veel later een goede voorzet van rechts, Mattie neemt uitstekent aan en scoorde de veel moeilijkere kans wel.

Daarna een goede kans voor ons, Michel stond vrij rond de 16 maar helaas niet gezien en de kans mislukte.

Al met al een knots gek duel en ja jammer van de 4-4. Ik moet zeggen als we kijken naar de kansen verhoudingen klopte dit wel aardig. De vorige wedstrijd verloren we kansloos met 5-0 dus op dat gebied was het niet slecht

Het team werkte prima en wat we nu veel beter deden is op het moment van passen zorgde de speler die de bal aangespeelt kreeg dat hij naar de bal toe kwam en dit was in het verleden wel anders

Voor aanvang van het seizoen mikte ik op de top 5 en dat is nog prima mogelijk.

We hebben nog een lastig uitduel tegen Hollandia en een iets minder moeilijke wedstrijd tegen Spirit staat ons nog te wachten

Man of the match:

Ja dan denk ik toch aan 1 van de meest bescheiden mensen uit ons team. Mark Ruiter. Hij scoorde 1 doelpunt en bijna een tweede. Hij speelt erg goed voetbal en speelt makkelijk iemand uit