Valken 3 wint twee van de drie helften tegen Blokkers 4

U dacht nog vorige week: Waar blijft nou het verslag van Valken 3 van derbyday? Het is toen helaas niet gelukt om een mooi verhaal te maken. Na onze wedstrijd was het genieten langs de lijn bij het A-veld. Met een prachtige Valken-sjaal om onze nek werd de derby door het hele team bijgewoond. Daarna hebben we er voor gezorgd dat niemand van ons team meer wist dat we ook zelf hebben gevoetbald die dag.

Onze eigen competitie leek een spannende strijd te worden tussen de Blokkers, WBSV, Spirit ’30 en ASV. Deze week is FC Medemblik 4 uit onze competitie gehaald, wat heeft gezorgd voor een aantal verschuivingen in het competitieklassement. Nu lijkt het te gaan tussen WBSV en de Blokkers.

Uitgerekend titelkandidaat de Blokkers 4 was zondag onze tegenstander. Een lastige tegenstander, die goed en slim kunnen voetballen, met vele oud-1e elftal spelers. En wat ouder waren ze echt. Gemiddeld 47.7 jaar gaf het wedstrijdformulier aan. De eerste wedstrijd tegen de Blokkers werd met 7-1 verloren. We wisten wat ons te wachten stond. Een zware middag, maar het hele team was gemotiveerd om in ieder geval te strijden en natuurlijk gewoon lekker te voetballen.

En dat lukte. Met veel beleving gingen we fel van start, maar toch werden we al gauw terug gedrongen op de eigen helft. De Blokkers was met vele doorschuivende mensen vanuit de verdediging en middenveld moeilijk te bespelen. Het was in het begin vooral zoeken naar de juiste veldbezetting. Vooral ons middenveld, met van links naar rechts: Dennis – Roy – Robin, hadden het zwaar. Vele meters hebben ze gemaakt om de tegenstander in bedwang te houden.

De Blokkers maakte binnen 10 minuten het eerste doelpunt. Deze stand hebben we nog lang kunnen volhouden. Met uitbraken van onze watervlugge vleugelspitsen Erwin, ‘de Hyena’ en aanspeelpunt Michel waren we een aantal keer gevaarlijk. De tegenstander was inmiddels met succes grotendeels vastgezet. Toch was het na een half uur de mid-mid van de Blokkers die zich vrij speelde, en Jeroen iets uit zijn doel zag staan. Een prima stift zorgde ervoor dat de 0-2 een feit was. Vlak voor rust viel helaas ook nog de 0-3.

0-3 in de rust, een achterstand. Maar zo voelde het niet. We speelden gewoon een goede eerste helft. Dit werd ook benadrukt door Theo in de rust, en werd er vol goede moed aan de 2e helft begonnen. Ron had al eerder Roy vervangen en Sven verving vanaf de 2e helft Erwin Groot.

De 2e helft ging nog beter. De Blokkers kwam nauwelijks meer van de eigen helft. We kregen steeds meer ruimte en konden we de bal vaak goed rond spelen. De verdediging, met Sven-Bas-Niels-Sam, stond goed te voetballen en gingen geen duel uit de weg. Bijna alle duels werden daar ook door hun gewonnen. Helaas viel aanvaller Erwin Hofland, met een blessure aan zijn enkel halverwege de tweede helft uit. Hiervoor in de plaats kwam Roy, die ook liet zien dat hij op de rechtsbuiten prima uit de voeten kan. Na al een paar leuke acties te hebben gemaakt, kwam Roy opnieuw aan de bal. Hij schudde een aantal verdedigers van zich af en gaf de bal aan ‘de Hyena’. Die kon de bal vrij makkelijk in tikken. Winst in de tweede helft met 1-0.

1-3 was de eindstand. Een mooi duel dat werd geleid door de prima fluitende Niels Laan. Voor degene die er niet bij zijn geweest leest dit verslag toch raar: Heel goed gespeeld en toch verloren. Na de wedstrijd nog heerlijk op het terras gezeten, en ook met de inmiddels doorgegeven stand van Valken 1 en de ontwikkelingen in de Eredivisie, een geslaagde dag gehad. Tenminste, zeker voor de Ajacieden onder ons.

Valken 3 bedankt Theo en onze trouwe supporters en zien u allen graag terug de volgende wedstrijd!