+/- 15 opgelegde kansen geen goals: dus nederlaag voor helden

Prachtig weer, het vertrouwde C-stadion, en een laagenoteerde tegenstander. Ideale omstandigheden voor een lekker potje voetbal. Zonder Ben en Jan, dus met een vijfmans bank werd afgelopen zondag het duel tegen laagvlieger AGSV 2 – met daadwerkelijk een Pietertje binnen de gelederen – afgewerkt.
Vlak voor aanvang bleek echter dat er geen scheidsrechter voorradig was. Na lang wikken en wegen nam Dennis de 1e helft de fluit in handen, gevolgd in het 2e bedrijf door Niels.

Voor rust komt Valken enkele malen in scoringspositie: Niels omspeelt de keeper maar schiet voor open doel over. Ivo doet hetzelfde. Later komt Ivo nog 2, 3x alleen voor de keeper, maar de Aartswouder doelman onderscheidt zich vandaag van de rest. Alles wordt tegen hem aan geschoten of gaat over / naast. En zoals wel vaker, als je ze zelf niet maakt, dan vallen ze aan de andere kant.

Eerder al gewaarschuwd met enkele gevaarlijke uitvallen en prima corners valt halverwege de 0-1 na een mooie combinatie vanuit het middenveld, via linksvoor die de spits weet te bereiken. Vlak voor de thee komen ze zelfs op 0-2, en is de ontreddering compleet.

Na rust keerden Arthur en Erwin niet meer terug binnen de lijnen. Na een kwartier viel Doelman Dekker uit. Nico op de goal, de vlag voor Martin. Niet veel later valt ook Rowan nog uit waardoor de bank op dat moment leeg was en de resterende elf het tij moesten zien te keren. Kansen kwamen er nog steeds genoeg.

Opnieuw John, opnieuw Ivo, opnieuw Dennis en zelfs Dennis Dup die vanuit achteren opstoomde. Het mocht allemaal niet baten.
Het grote overwicht leidde simpelweg niet tot goals, al stonden we nu nog op het veld, het had nog steeds 0-2 gestaan.
Achterin werd er namelijk niets weggegeven in het 2e bedrijf. Marco, Joost en Dennis Dup hielden gedrieën het fort dicht.

Tja, zo’n wedstrijd zit er dus ook een keer tussen. Nog 3 duels te gaan: Koploper HSV Sport uit (1 mei, 14:00) en de weken erna thuis tegen resp. Zuidermeer en HOSV.
En dan zit dit seizoen er op waarin we een simpele middenmoter blijken te zijn. Is ook schitterend.